Chevrolet Volt MPV5 electric concept a fost dezvaluit

Chevrolet a profitat de Salonul Auto China 2010 pentru a prezenta prototipul electric Volt MPV5, un crossover multifunctional cu 5 locuri si care foloseste sistemul de propulsie Voltec, baza fiind, bineinteles, modelul Volt.

Chiar si la partea de imagine, noul MPV5 imprumuta elemente de design si aerodinamica de la Volt. Partea din fata vine cu o grila inchisa si cu un spoiler inferior care a fost optimizat din punct de vedere aerodinamic, ambele contribuind la scaderea consumului de carburant. Vopseaua pentru caroserie este Sonic Blue Metallic si alaturi de trapa dubla din acoperis si setul de jante de 19 inch inspirate de Volt, dau o alura sportiva modelului.

Desi ampatamentul de 2.760 mm al prototipului Volt MPV5 este cu doar 15 mm mai lung decat cel al modelului Chevrolet Volt, caroseria este cu 181 mm mai lunga (4.585 mm), cu 73 mm mai lata (1.871 mm) si cu 182 mm mai inalta (1.612 mm).

Tot de la Volt au fost preluate instrumentele de bord si consola centrala, dar si scaunele cu tapiteria in doua culori. O caracteristica tipica pentru modelele crossover ale marcii Chevrolet este pozitia scaunelor prototipului Volt MPV5, care ofera un nivel maximum de confort si flexibilitate, inclusiv conditii mai bune la urcare si coborarea din autovehicul.

Nu in ultimul rand, MPV5 imprumuta de la Volt si sistemul de propulsie Voltec, inclusiv un generator cu motor de capacitate mai mare pentru extinderea autonomiei, bateria litiu-ion de 16 kWh asigurand alimentarea cu energie electrica a unitatii. Modelul poate rula pana la 51.5 km folosind exclusiv sistemul electric, iar in momentul in care bateria este descarcata, motorul benzina de 1.4 litri asigura atat incarcarea acesteia, cat si propulsia pe o distanta de 482 km.

„Prototipul Volt MPV5 prezinta flexibilitatea sistemului de propulsie Voltec, care poate genera suficienta energie electrica pentru a propulsa o serie de diferite autovehicule, de la o berlina compacta precum modelul Volt si pana la modele crossover precum prototipul Volt MPV5,” a declarat Doug Parks, Director Executiv pentru Linia Internationala de Autovehicule si Inginer-Sef International pentru divizia de Autovehicule Electrice a GM.

Sursa GM

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu