Ford Fiesta este liderul vanzarilor in Europa pentru luna Martie si primul trimestru 2010

JATO Dynamics, unul dintre cei mai importanti furnizori de statistici in domeniul auto, a anuntat ca Ford Fiesta este cel mai bine vandut model la nivel european, in luna Martie si in primul trimestru al anului 2010. 68.630 de unitati Fiesta au fost vandute in decursul lunii Martie, vanzarile crecand astfel cu 25.8 procente in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut si indicand o diferenta de 11.800 de unitati fata de rivalul VW Golf. Totalul pentru primul trimestru este de 140.496 unitati, cu peste 5.400 de unitati fata de urmatorul model clasat.

“Fiesta domina VW Golf, devenind lider al clasamentului prin vanzarile inregistrate in luna martie. Un rol important l-au avut piete precum Marea Britanie (+14,7%) si Italia (+87%), unde 57% din unitatile Fiesta comercializate (11.251 unitati) au fost cu motorizare GPL,” au declarat reprezentantii JATO Dynamics.

“Suntem mandri de ultima generatie Ford Fiesta, iar clientii o adora. De la debutul sau in urma cu 18 luni, peste 750.000 de exemplare au fost comercializate la nivel global. Rezultatul este unul impresionant, avand in vedere situatia economica actuala. Daca luam in considerare si lansarea modelului ce urmeaza a avea loc in America de Nord, consideram ca Fiesta va continua sa isi intareasca pozitia.” a declarat Ingvar Sviggum, vicepresedinte pe parte de marketing, vanzari si servicii post-vanzare Ford Europa

Sursa Ford

Author: Sorin Grumazescu