Lamborghini Minotauro Concept semnat Andrei Avarvarii

Andrei Avarvarii ne prezinta prin intermediul unui video, un potential Lamborghini electric. Lucrand alaturi de Filippo Perini, designer-ul sef de la Lamborghini, Andrei a incercat sa atinga trei puncte: sa faca un model complet electric, sa foloseasca linii cat mai soft, iar modelul sa poata fi lansat pana in 2020. Rezultatul este Lamborghini Minotauro Concept, un electric ce dezvolta pana la 507 CP.

Minotauro foloseste pe fata doua motoare asincron, fiecare de 76 CP si doua pe puntea spate, fiecare de 177 CP, toate patru electrice. Intregul sistem este cuplat la baterii Cerio Li-Tec Flatcell si este ajutat de Kinetic Energy Recovery System. Racirea bateriilor se face prin intermediul prizelor de aer triunghiulare de la partea din spate a masinii.

Designer-ul spune ca fara motorul V12 din spate, ar exista posibilitatea ca modelul sa poata gazdui inca un pasager. Masina masoara 4.604 mm, ceea ce inseamna ca este mai scurta cu 6 milimetri fata de modelul Murcielago.

Andrei a incercat sa se indeparteze de liniile ascutite care au fost folosite la Reventon, folosind linii mult mai fluente, lucru care face din Minotauro un concept cat se poate de interesant. Sa nu intelegeti gresit. Nu vreau sa spun ca Reventon arata rau. Dar imi place foarte mult ce a facut designer-ul cu actualul concept si de aceea nu pot decat sa-l felicit. 🙂

Sursa WCF
Credit Foto Andrei Avarvarii

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu