Hennessey Venom GT – Atac direct la Bugatti Veyron

Hennessy este unul din cei mai cunoscuti si respectati tuneri la nivel mondial. Desi ofera pachete de performanta si pentru unele modele europene si japoneze, toata lumea ii stie ca fiind tunerii ce aduc modificari in special muscle car-urilor americane.

Desi Hennessey Venom GT floseste o caroserie de Lotus Elise, modelul nu este un Lotus Elise. Motorizare, dimensiuni, putere, cam totul a fost schimbat. De ce a fost schimbat? Pentru simplul motiv ca s-a dorit o masina extrem de puternica. Mai mult, atacul celor de la Hennessey este evident: Bugatti Veyron.

Va spuneam ca nu e un Lotus, cei de la Hennessey reusind sa reduca foarte mult din greutate. Cum? Folosind foarte multa fibra de carbon. Cat cantareste? Aproximativ 1.080 kg.

Sub capota este un LS9 V8 de 6.2 litri. Nu-i asa ca parca v-ar spune ceva motorul asta? Sigur ca va spune. Il mai gasiti si la Corvette ZR1. Pe versiunea standard, acesta va dezvolta 725 CP, dar tunerii ofera si variantele de 1.000 CP si 1.200 CP. Performante? De speriat. Viteza maxima 421 km/h, sprint 0-100 km/h 2.2 secunde, bineinteles in versiunea cea mai puternica.

Si ca sa nu scapi masina in sant la primul viraj, Hennessey a lucrat la aerodinamica masinii, a integrat un sistem de control al tractiunii, a montat un eleron ajustabil si frane Brembo cu etriere in 6 pistoane fata si 4 pistoane spate, discurile fiind carbon-ceramic.

Tunerii au in plan productia a 10 unitati pe an, acestea urmand a fi vandute prin intermediul dealerilor din Europa, Australia, Asia si Orientul Mijlociu.

Via Hennessey Performance

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu