BMW Sequence GT Concept – Studiu de design

BMW Sequence GT Concept este lucrarea lui Seungmo Lim, absolvent al Universitatii Pforzheim din Germania. Ideea acestui concept a aparut in urma a doua intrebari: 1. Care este importanta unei masini “verzi”? si 2. Ce este ”Efficient dynamics”?

Conceptul foloseste motoare montate pe roti (pentru optimizarea spatiului). Din punctul meu de vedere este relativ ciudat sa spui ca montezi motoare pe fiecare roata pentru optimizarea spatiului, odata ce partea frontala “lipseste”. Nu, nu intelegeti gresit. Ideea vehiculului mi se pare extraordinara, iar masina arata foarte bine.

Fanii BMW vor spune ca lipseste “mandria” masinii, adica binecunoscutii “rinichi”. Daca va uitati mai cu atentie, acestia nu lipsesc. Nici sigla. Au fost intorsi pe verticala si ii vedeti la fiecare roata, pe post de prize de aer. Si la partea frontala exista, dar sunt de mici dimensiuni.

Designer-ul a gandit si o statie unde bateriile pot fi schimbate intr-un minut si unde panourile solare le incarca fara nici un fel de emisii. In rest, un vehicul cu o imagine agresiva, un vehicul care cu greu ar putea fi vazut pe sosele. Pentru moment cel putin. Dar asta nu inseamna ca pe viitor, idei de aici nu vor putea fi imprumutate.

Via Carscoop si Cardesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

5 thoughts on “BMW Sequence GT Concept – Studiu de design

  1. oricum conceptul e destul de bizar….in romania merge perfect la parcarile din bucuresti cind in fata ai un stalp :))….se incadreaza perfect 🙂

Comments are closed.