Proton EMAS – Imagini si detalii

Proton EMAS a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva si este un concept hibrid ce apartine celor de la Italdesign Giugiaro. In limba malaieza “Emas” inseamna “aur”, iar in cazul lui Proton, EMAS este acronimul pentru Eco Mobility Advanced Solutions. In cadrul Salonului, Italdesign Giugiaro a adus acest model in trei configuratii: Comfort, Country si City.

Pe scurt, despre fiecare: EMAS Comfort este un hatchback saloon, in 5 usi, cu 5 locuri si cu o lungime de 3.550 mm, EMAS Country este asemanator lui Comfort, dar are doar 3 usi, iar EMAS City este un hatch in 3 usi, 3+1 locuri si 3 metri lungime.

Pozitia scaunelor ajustabile electric, permit pasagerilor sa le regleze in asa fel incat sa obtina cel mai bun spatiu interior posibil. Mai avem de a face cu un system hybrid plug-in dezvoltat de catre Lotus Engineering, care are in componenta un motor cu combustie interna de 1.2 litri in 3 cilindri, care dezvolta 51 CP la 3.500 rpm si care poate folosi benzina, etanol si metanol.

De la 0 la 100 km/h ajunge in 14 secunde, viteza maxima este de 170 km/h, iar bateriile asigura o autonomie de 50 km. Incarcarea completa a bateriilor dureaza 3 ore si se poate face folosind o priza obisnuita.

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu