BMW Group a primit o comandă de 240 000 motoare diesel pentru vehiculele de politie in SUA

BMW Group a primit o comanda din partea constructorului de vehicule pentru politia americana, Carbon Motors Corp., pentru a furniza peste 240.000 de motoare diesel. Ian Robertson, membru al Consiliului Director BMW AG, responsabil pentru vanzari si marketing, si William Santana Li, presedinte si director executiv al Carbon Motors Corp., au semnat contractul in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Washington DC. Motoarele ce vor fi livrate sunt diesel, in sase cilindri in linie si vin alaturi de sistemele de racire si de evacuare a gazelor, plus transmisia automata.

“Avem placerea de a anunta extinderea afacerii noastre de vanzare a propulsoarelor, ca parte a strategiei Number ONE pe care o pune in aplicare compania noastră. Acordul de astăzi cu Carbon Motors marcheaza o noua etapa importanta de-a lungul acestui traseu – iar altele vor urma. Suntem incantati sa sustinem Carbon Motors Corp. cu experienta noastra in domeniul motoarelor. Motoarele diesel produse de BMW Group au un avantaj clar fata de concurenta atunci cand vine vorba de consumul de combustibil, emisii si performante. In acest fel, in anii viitori, vom contribui si la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor CO2 cu pana la 40 de procente in randul unei flote de peste 240.000 de vehicule care contribuie la respectarea legii in SUA” a declarat Ian Robertson.

Carbon Motors Corp. a fost infiintata in 2003, fiind primul producator din lume de vehicule destinate atat politiei, cat si altor autoritati. “In BMW Group am gasit un partener de incredere care opereaza cu succes pe piata americana de mai bine de 20 de ani. Sistemul de transmisie BMW Group face posibila adaptarea nevoilor din timpul misiunilor critice pentru respectarea legilor SUA la performante, eficienta si dinamica. Eficienta motoarelor diesel BMW va avea beneficii nu numai pentru mediu, ci si pentru platitorii de taxe din Statele Unite, datorită costurilor reduse de intretinere a flotei”, a declarat Li.

Sursa BMW

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu