Noul Chevrolet Spark a fost lansat in Romania

Chevrolet Romania a lansat pe piata locala prezenta celui mai mic model din gama sa, un model cu totul nou fata de cel pe care-l inlocuieste si care se numeste Chevrolet Spark. Si asa cum este descris in declaratia de presa, noul Chevrolet Spark este un autovehicul care contrazice judecata populara conform careia masinile de mici dimensiuni sunt fie la moda, fie practice, fie de calitate premium, fie cu un raport bun calitate-pret. In cazul lui, placerea de a conduce si stilul se imbina armonios cu functionalitatea, are un aspect stilat, este practic si are un consum redus de carburant. Iar calitatea si pretul se alatura celor de mai inainte.

Oferta de lansare include doua motoare, ambele unitati pe benzina cu o cilindree de 1.0, respectiv 1.2 litri. Acestea au caracteristici tehnice apropiate si sunt prevazute cu un bloc al cilindrilor din fonta si o chiulasa din aliaj, cu doua axe cu came in chiulasa si patru supape per cilindru. Ambele sunt echipate cu sistem de injectie multi-port, respecta standardul de emisii Euro V si sunt disponibile impreuna cu o cutie de viteze manuala cu cinci trepte de viteza.

Ambele variante de motorizare folosesc functii avansate cum ar fi tehnologia de dezactivare a portului pentru a imbunatati recircularea gazelor de esapament, asigurand reducerea optima a consumului de carburant si stabilitatea la ralanti. Distributia este pe lant, pentru un nivel scazut de intretinere si reducerea costurilor de functionare pe intreaga durata de viata a functionarii motorului. Si daca tot vorbim de consum, trebuie sa stiti ca noul Spark ajunge la doar 5.1 litri/100 km si emisii de CO2 de doar 119 g/km.

Modelul are un aspect estetic indraznet, cu roti iesite in relief si caroserie compacta, linia acoperisului in forma de arc, cu trasaturi exclusive si cu un habitaclu care este in sine un element clasic de design. Tot aici amintim gradul ridicat de confort, spatiul generos si comenzile usor de utilizat.

Noul autovehicul mini de la Chevrolet masoara 3.640 mm lungime si 1.597 mm latime, iar la interior pasagerii fata beneficiaza de un spatiu pentru picioare de 1.067 mm si cei din spate de 893 mm. Spatiul pentru umeri este de 1.288 mm fata si 1.263 mm spate, iar cel pentru cap este de 1.010 mm fata si 947 mm spate. Interesant, nu? Adica se vede ca si un autovehicul cu dimensiuni reduse poate sa nu fie inghesuit.

Asa cum spune si declaratia de presa, piesa de rezistenta este panoul de instrumente in stilul celor existente in dotarea motocicletelor, in partea superioara a coloanei de directie, panou ce furnizeaza soferului toate informatiile de care are nevoie. Atunci cand farurile sunt aprinse, toate luminile de fundal au culoarea ghetii cu nuanta albastra. Intre dotari amintim radio CD/MP3, port USB si mufa Aux-in.

Pretul de pornire al noului Spark pe piata din Romania este de 7.000 euro cu tot cu TVA. Mai multe imagini cu noul Chevrolet Spark, gasiti aici.

Sursa Chevrolet

Author: Sorin Grumazescu