Seat IBE Concept a fost prezentat la Geneva

In cadrul Salonului Auto de la Geneva, Seat a dezvaluit un nou concept. Acesta se numeste Seat IBE Concept, foloseste un tren de rulare electric si vine cu un design futurist ce prefigureaza oarecum imaginea viitoarelor modele lansate de companie. Este un concept sport, dinamic, cu o silueta asemanatoare unui coupe si masoara 3.780 mm lungime si 1.800 mm latime. Tinta acestui model este segmentul tanar si orientat spre urban.

IBE Concept vine cu un motor frontal, care dezvolta 102 CP si 200 Nm si ajutat de baterii litiu-ion de 18 kWh pozitionate la partea din spate. Sprintul de la 0 la 50 km/h este facut in 3.4 secunde, de la 0 la 100 km/h in 9.4 secunde, iar viteza maxima este de 160 km/h.

Asa cum spuneam, masina masoara 3.78 m lungime, cu 250 mm mai scurta decat Ibiza, iar caracterul classic sport, este dat de cele doua portiere, capota joasa si de linia lunga a acoperisului. Spatele este unul “solid”, nu foarte diferit fata de ceea cu ce ne-a obisnuit Seat-ul pana acum, iar jantele montate masoara 19 inch.

Blocurile optice fata beneficiaza de tehnologia LED, prizele de aer sunt mari, iar logo-ul Seat este montat pe o suprafata (ca grila n-o putem numi) trapezoidala. Forma literei V se continua si la luminilor spate, zona unde mai obseravam si ceea ce se vrea a fi un difuzor.

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu