Au fost anuntati finalistii pentru World Car Of The Year

WCOTY

Iata ca cei 59 jurnalisti au ales finalistii pentru World Car of the Year, Performance Car, Green Car si Design of the Year. Si din cei 30 de candidati pentru anul acesta, va anuntam ca, pentru World Car of the Year, cei trei finalisti sunt: Mercedes-Benz E-Class, Toyota Prius si Volkswagen Polo.

Pentru Performance Car, jurul a ales Audi R8 V10, Ferrari California and Porsche 911 GT3.

Pentru Green Car, expertii in combustibilul alternativ, au creat o lista cu modele din care juriul a putut vota. La final au ramas Honda Insight, Toyota Prius, dar si toata gama Volkswagen BlueMotion (Golf, Passat si Polo BlueMotion).

Asemanator sectiunii Green Car, pentru Design of the Year, lista a fost facuta tot de experti, de aceasta data in design. Iar finalistii sunt Chevrolet Camaro, Citroen C3 Picasso si the Kia Soul.

Si sa va reamintesc cateva din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o masina pentru a intra in concurs, conform regulamentului: trebuie sa fie produsa in minim 500 de unitati, trebuie sa fie in productie, sa fie pe piata si vanduta pe cel putin doua continente in anul care a trecut.

Castigatorii vor fi anuntati in luna Aprilie, la Salonul Auto de la New York

Sursa Autoblog

Author: Sorin Grumazescu