Alfa Romeo 2uettottanta de la Pininfarina

alfa_romeo_2uettottanta_pininfarina

Alfa Romeo 2uettottanta a fost lansat din doua motive, sau mai exact pentru a sarbatori doua evenimente: in primul rand cei 80 de ani de existenta Pininfarina si apoi cea de a 100-a aniversare Alfa Romeo. 2uettottanta este bazat pe platforma Alfa Romeo Spider si imprumuta destul de multe de la aceasta. Motorul este montat frontal si este un supraalimentat de 1.8 litri in patru cilindri.

Partea frontala este clar de Alfa Romeo si asta multumita grilei triunghiulare pe care o stie toata lumea. Este oaercum ascunsa, iar emblema “musca” putin si din partea de deasupra. Blocurile optice sunt subtiri, iar prizele de aer de sub acestea, se “asorteaza” cu grila pe care o incadreaza perfect. In partea de jos vedeti si un splitter care canalizeaza aerul pe toata lungimea masinii.

Privit din profil, vehiculul are imaginea unui sportcar, cu o capota lunga si coborata si cu un spate scurt si putin ridicat. Cele mai neobisnuite lucruri de pe 2uettottanta, sunt cele doua ridicaturi din spatele scaunelor, putin inestetice, mai ales ca lasa sa se vada parte din centurile de siguranta.

Inca nu s-a specificat daca acest model va intra vreodata in productie, dar cu siguranta multe elemente isi vor gasi locul pe urmatorul Alfa Romeo Spider. Oricum, masina arata foarte bine, si atat Alfa Romeo, cat si Pininfarina, ne-au obisnuit pana acum cu poate unele din cele mai frumoase masini de pe glob.

Sursa Diseno-art

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu