Koenigsegg Agera este prezent la Geneva

Cea mai noua creatie a celor de la Koenigsegg a fost dezvaluita. Este vorba despre Koenigsegg Agera, modelul urmand sa fie prezent zilele acestea la Salonul Auto de la Geneva. La o prima vedere, o sa spuneti ca nu e nici o deosebire fata de modelul CCX, cu exceptia catorva mici detalii de stil. Pana cand si dimensiunile sunt aceleasi.

Trenul de rulare nu a fost nici el schimnat: acelasi V8 de 4.7 litri care dezvolta 910 CP la 6.850 rpm si 1.100 Nm la 5.100 rpm. Cantareste 1.290 kg si are un sprint de 3.1 secunde pana la 100 km/h, 8.9 secunde pana la 200 km/h si o viteza maxima de 390 km/h.
Tot asemanator modelului CCX, topul este demontabil si poate fi pus sub capota. Structura body-ului contine fibra de carbon si Kevlar, iar sasiul ramane din carbon, aluminiu de tip honeycomb (forma de figure) si cu suspensii ajustabile.

La interior insa, avem o consola centrala nou din fibra de carbon si un nou sistem de lumini care foloseste asa-numitele nanotuburi invizibile (“invisible nanotubes”).

Preturile nu au fost dezvaluite, dar constructorul a tinut sa precizeze ca vor fi fabricate intre 16 si 20 de unitati pe an.

Sursa Autoblog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu