Abarth 500C vine la Geneva

Multe noutati in ultima perioada despre Abarth. Modelul Abarth 500C este un convertible ce va fi prezent la Salonul Auto de la Geneva. 500C beneficiaza de un motor supraalimentat mai puternic, un sasiu upgradat si cateva elemente aero care imbunatatesc performantele masinii.

Va spuneam despre motor. Este un T-Jet supraalimentat de 1.4 litri care dezvolta 140 CP si 206 Nm la 2.000 rpm. Puterea este transferata catre puntea fata prin intermediul unei transmisii in sase rapoarte cu padele.

De la 0 la 100 km/h ajunge in 8.1 secunde, viteza maxima este 205 km/h, iar consumul combinat este de 6.5 litri/100 km. Compania spune ca va lansa si o versiune mai puternica Esseesse, versiune ce va fi disponibila catre sfarsitul anului.

Barele fata/spate au fost putin schimbate si au fost adaugate o serie de elemente noi: praguri laterale, un eleron de acoperis, un difuzor spate, jante de 17 inch. Sistemul de franare si suspensiile au fost imbunatatite.

Topul electric poate fi de culoare neagra sau titanium grey, in timp ce finisajul poate fi negru cu alb race, sau cu diferite nuante de gri. La interior, un volan sport scaune sport si un panou modificat.

Noul Abarth 500C va putea fi gasit la dealerii din Europa catre sfarsitul acestui an.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu