Kia Ray Concept

La Salonul Auto de la Chicago 2010, Kia a dezvaluit modelul Kia Ray Concept, un hibrid sedan in patru locuri, construit pe platforma Kia Forte. Pe langa faptul ca modelul foloseste materiale usoare si reciclabile, acesta vine cu un acoperis transparent cu celule solare hexagonale.

Trenul de rulare este echipat cu un motor GDI (Gasoline Direct Injection) de 1.4 litri, cuplat la o transmisie CVT (Continuously Variable Transmission) si care dezvolta 153 CP. In ajutor, vine si unul electric de 78 kW.

Autonomia pe care noul concept o poate acoperi este de 1.200 km, iar in modul exclusiv electric, Kia Ray poate parcurge putin peste 80 de kilometri cu o singura incarcare a bateriilor litiu-ion. Consumul de combustibil este de 1.3 litri/100 km, iar viteza maxima este de 175 km/h.

Asa cum spuneam, modelul beneficiaza de 4 scaune individuale, dar si comenzi touch-screen, directie drive-by-wire, un sistem audio, au disparut oglinzile retrovizoare, acestea fiind inlocuite cu camere video, iar la interior, scaunele sunt construite din materiale usoare si consola centrala beneficiaza de un sistem infotainment Kia UVO (powered by Microsoft) care poate fi actionat atat manual, cat si prin comenzi vocale.

Ca date tehnice, ar mai fi de spus urmatoarele: masoara 4.400 mm lungime, 1.850 mm latime, 1.360 mm inaltime, are un ampatament de 2.700 mm, jantele sunt de 20 inch, iar pneurile masoara 195/50 R20.

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Kia Ray Concept

Comments are closed.