Nissan Juke a fost dezvaluit

Da. Iata ca si Nissan Juke a fost intr-un final dezvaluit. Baza acestui model este asa cum bine va aduceti aminte conceptul Qazana care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva in 2009 si masoara 4.000 mm lungime, 1.765 mm latime, 1.570 mm inaltime si are un ampatament de 2.500 mm.

Vehiculul e o combinatie de SUV cu masina sport si din punctul meu de vedere imprumuta putin din imaginea Murano la partea din fata. La partea din spate vine cu lumini in forma de bumerang, lucru ce te duce cu gandul la masinile sport. Luminile fata au fost impartite in doua elemente distinctive, iar interiorul va beneficia de nu mai putin de 9 tipuri de culori in momentul in care Juke va intra pe piata.

Interiorul este cat se poate de simpatic, cu o consola centrala ce seamana cu rezervorul unei motociclete si cu schimbatorul putin urcat pentru un acces cat mai facil. Noul sistem NDCS (Nissan Dynamic Control System) permite pasagerilor sa aiba acces la sistemul de informatii si la functii precum clima.

In varianta standard noul model vine cu sistemul Front-Wheel-Drive, iar puterea este data de o gama de trei motoare: una diesel si doua benzina. Astfel avem un 1.6 benzina cu 117 CP si o versiune supraalimentata ce dezvolta 190 CP si 240 Nm. Cel diesel este un dCi de 1.5 litri common rail care produce 110 CP si 240 Nm. Alaturi de motoare, viitorii clienti vor putea alege si intre cele doua transmisii disponibile, adica una manuala in 5 rapoarte si una CVT in 6 rapoarte.

Pana acum, noul Nissan Juke a fost confirmat pentru Europa, Japonia si Statele Unite. Debutul va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, in timp ce versiunea americana a lui Juke va debuta la Salonul Auto de la New York.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

5 thoughts on “Nissan Juke a fost dezvaluit

Comments are closed.