Vanzarile modelelor hibrid Toyota si Lexus au crescut in 2009

Toyota Motor Europe a anuntat ca pentru anul 2009, vanzarile vehiculelor hibrid Toyota si Lexus au cunoscut o usoara crestere la nivel european. Astfel, comparativ cu anul 2008, vanzarile Prius au crescut cu 3 procente, totalul numarului de unitati Prius comercializate in 2009 fiind de 42.712 in toata Europa. De cealalta parte, 45% din clientii Lexus au preferat sa-si cumpere o versiune hibrid. 12.134 de unitati au fost comercializate in 2009, Lexus RX450H fiind in topul preferintelor.

Daca e sa ne referim la Romania, si aici au crescut vanzarile, in cazul lui Lexus cu 20 de procente. Datele ar arata cam asa: in 2008 din totalul de unitati vandute, 45% au fost modele hibrid, iar in 2009 procentul a ajuns la 65%.

Nu e rau deloc. Numarul celor care incearca sa se apropie de mediul inconjurator este in crestere, lucru care nu poate decat sa bucure pe toata lumea.

Si daca tot vorbim despre hibride, sa va reamintesc ca noul Toyota Auris HSD va intra in productie anul acesta si va fi fabricat in Marea Britanie. In incercarea de a demonstra ca modelele hibrid nu “ataca” atat de mult mediul inconjurator, Toyota va da spre folosinta unor institutii europene 200 de vehicule hibrid plug-in. Speram sa nu fie singurii care vor face acest lucru. Asteptam si alti constructori sa urmeze exemplul lor.

Author: Sorin Grumazescu