Mercedes-Benz BlitzenBenz – Studiu de design

Mercedes-Benz BlitzenBenz Concept a fost creat de George Yoo, designer in cadrul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare Mercedes-Benz in Carlsbad, California. Modelul a fost doar finalizat aici, el fiind inceput in timpul ultimului an de studiu la Art Center College of Design in Pasadena, colegiu pe care l-a urmat George Yoo.

Este un concept inovativ, cu un design interesant si care ar putea fi un veritabil vehicul de curse in viitor (anul 2025). Modelul este inspirat din doua surse diferite. In primul rand, asa cum bine se vede si din numele conceptului, este vorba despre modelul original Blitzen-Benz din 1909 si a sa forma tubulara, iar in al doilea rand, sau cea de a doua sursa de inspiratie este suedezul Alex Erlandson si felul in care acesta, prin altoire, reusea sa “determine” copacii sa creasca in forme gandite de el. Si uite asa lui Yoo i-a venit in cap o intrebare: “daca piesele auto ar putea fi crescute in anumite forme?”

Pare ireal ce va spun eu aici, dar n-ar fi interesant? N-ar fi interesant ca anumite componente sa poata fi crescute in loc sa fie fabricate? Si odata cu acest lucru multe altele ar fi imbunatatite (procesul de fabricatie al masinii, chiar upgrade-urile ce se pot face dupa aceea, sau reciclarea).

Teoretic, structura exterioara a lui BlitzenBenz ar trebui sa lucreze ca baza pentru ca structura organica sa inmugureasca si sa creasca. Fiecare roata este sustinuta de o componenta organica ce se va desface atunci cand simte ca motoarele electrice din interior au nevoie de racire, exact cum o floare se deschide atunci cand are nevoie de apa sau lumina solara. Pentru sistemul de lumini de culoare albastra, designer-ul s-a inspirat din capacitatile bioluminiscente ale unor specii acvatice.

Asa cum va spuneam si mai sus, puterea vine de la patru motoare electrice dispuse pe fiecare roata, dar si de la unul principal hibrid ce foloseste hidrogenul. Rezervorul de hidrogen este pozitionat chiar sub cabina, iar nivelul de combustibil ramas se vede printr-o fereastra ce-ti ofera senzatia vizuala a reciclarii apei in intreaga masina, exact ca si cum s-ar autointretine.

Sursa: Diseno-Art
Foto Mercedes-Benz Blitzen 1909: Cartype

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Mercedes-Benz BlitzenBenz – Studiu de design

Comments are closed.