Noul Opel Meriva a fost dezvaluit

opel_meriva_2010

Cei de la Opel au tras prelata de pe noul Opel Meriva, model ce se bucura de tehnologia FlexDoor, tehnologie ce a fost prezentata pentru prima data pe conceptul Meriva dezvaluit in 2008.

Ce inseamna FlexDoor? Simplu. Usile din spate se deschid invers, la un unghi de 90 de grade. Interesant este faptul ca pilonii B sunt pastrati, dar accesul pasagerilor la interior este mult imbunatatit. Spre deosebire de alte usi opuse cum ar fi cele la Rolls Royce Phantom sau Ghost, la Meriva inovatia FlexDoor permite portierelor spate sa se deschida independent de cele fata.

Exteriorul nu se diferentiaza foarte mult de cel de la generatia anterioara, dar imprumuta destule elemente si de la Insignia si Astra. Desi nu sunt inca imagini din cabina, se pare ca Insignia si Astra isi pun si aici amprenta. La interior gasim sistemul FlexSpace care permite schimbarea pozitiei scaunelor spate, spatiul pentru picioare fiind astfel imbunatatit. Nou pe Opel Meriva mai este si sistemul FlexRail, sistem ce optimizeaza spatiile de depozitare de la consola centrala.

Gama de propulsoare disponibile cuprinde sase diesel-uri si benzina, cu puteri cuprinse intre 75 si 140 CP, consumul si emisiile fiind cu 15 procente mai mici fata de actuala generatie.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Noul Opel Meriva a fost dezvaluit

Comments are closed.