Porsche 997 Turbo de la 9ff

Catre sfarsitul saptamanii va incepe Essen Motor Show, eveniment la care o serie de tuneri isi vor face aparitia. Intre acestia se afla si cei de la 9ff care vor aduce un 9ff Speed9, model bazat pe versiunea 997 Turbo si care aduce un omagiu modelului Porsche 356 Speedster din 1955.

9ff nu a oferit foarte multe detalii pentru moment, dar se stie ca parbrizul a fost putin micsorat, iar la partea din spate, capacul care acopera acoperisul pliabil a fost inlocuit cu unul plat pentru a se potrivi cu silueta masinii.

Motorul biturbo dezvolta 650 CP si 890 Nm la 2.850 rpm. Pentru asta inginerii au folosit filter de aer sport, o unitate ECU modificata, o evacuare sport, inclusiv un convertor catalitic. Cutia de viteze este Tiptronic, bineinteles cu padele.

Si manevrabilitatea a fost imbunatatita, prin aducerea unor stabilizatoare si prin inlocuirea arcurilor. Sistemul de franare este chiar al celor de la 9ff, cu discuri de 380 mm si etriere in 6 pistoane.

La exterior vine cu modificari fata/spate plus praguri laterale, iar la interior tunerii folosesc alcantara pentru bord, scaune speciale 9ff Speed9 si un volan sport. Tunerii mai spun ca la cererea clientilor, la interior, mai totul poate fi modificat in functie de ce-si doresc acestia.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu