BMW Seria 5 F10 2010 – Detalii, video si galerie foto (80 imagini)

E gata. Cea de a sasea generatie BMW Seria 5 a fost dezvaluita. Sub numele de cod F10, noul BMW pare la prima vedere un model cu o imagine agresiva si sportiva in acelasi timp, dar nici eleganta nu a fost uitata. Ca doar de asta e BMW.

Sa vedem pe rand despre ce este vorba. Mai intai trebuie sa stiti ca noul Seria 5 va fi lansat si cu motoare benzina, dar si diesel. Cele benzina sunt 4 la numar, adica unul in 8 cilindri si 3 in sase, iar cele diesel sunt 2 in sase cilindri. La scurt timp acestea vor fi urmate de un durbodiesel in 4 cilindri injectie directa.

Sa vorbim pe scurt despre cele benzina. Avem la versiunea 550i un V8 TwinPower Turbo de 407 CP, pe 535i un twin turbo de 306 CP, iar pe 528i si 523i avem doua motoare de 258 respectiv 245 CP. Cel mai micut este 520d cu 184 CP, un consum de 5.2 litri/100 km si emisii de CO2 de 137 g/km. Pentru piata din Germania, cei de la BMW asigura transmisie automata in 8 rapoarte in standard, pentru toate modelele.

Stabilitatea la viteze, manevrabilitatea si altele sunt asigurate de suspensia MacPherson fata si multi-link spate, dar si cateva sisteme cum ar fi Driving Dynamics Control, Dynamic Damping Control, Active Roll Stabilization sau Optional Integral Active Steering.

Dupa cum era de asteptat, tehnologia EfficientDynamics este prezenta pe standard, alaturi de Brake Energy Regeneration, iar la caroserie s-a folosit aluminiul pentru portiere, capota si aripile frontale, bineinteles pentru a reduce cat mai mult din greutatea masinii.

Intre gadget-urile ce vor fi prezente pe noul BMW 5-Series amintim asistenta la parcare, Surround View, Active Cruise Control, Stop&Go, Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea sensului), Speed Limit Info (informatii despre limita de viteza legala), High-Beam Assistant, BMW Night Vision, camera de supraveghere si binecunoscutul Head-Up Display.

A patra si cea mai noua generatie BMW iDrive vine tot in versiunea standard, functiile audio, navigatia si comunicatiiile fiind gestionate prin intermediul unui ecran de 7 inch cu o rezolutie de 800×400, sau cu ajutorul unuia de 10.2 inch cu o rezolutie de 1280×480 pixeli.

Debutul in Romania va avea loc in luna Martie 2010. Daca totusi doriti sa cititi mai multe despre BMW Seria 5 F10, mai jos o sa gasiti comunicatul de presa.

Via BMW

Comunicatul de presa si mai multe imagini in continuare

Noul BMW Seria 5 Sedan

Premiera mondială a noului BMW Seria 5 Sedan reprezintă, încă o dată, un etalon al plăcerii supreme a condusului şi al designului elegant în segmentul mediu superior. Prin aspectul sportiv şi elegant, dinamica specifică mărcii, eficienţa remarcabilă, precum şi caracteristicilor inovatoare de confort şi siguranţă, a şasea generaţie a expresiei executive BMW reflectă în cel mai convingător mod standardul superior al celui mai de succes producător de automobile premium din lume.

Design: carismatic, elegant, sportiv.

Cu cel mai lung ampatament din segment, cu o capotă a compartimentului motor care este lungă şi netedă, cu console faţă şi spate scurte şi cu o linie a acoperişului elegantă, arcuită în stilul unui coupé, noul BMW Seria 5 Sedan se evidenţiază clar faţă de concurenţă.
Aspectul estetic al automobilului este determinat de proporţiile perfect echilibrate. Caracteristicile de design specifice mărcii pot fi descoperite în faţă – prin grila BMW dublă, înclinată uşor înainte şi pe capota compartimentului motor care este sculptată pentru a inspira mai multă forţă, dar şi în spatele musculos al automobilului.
La interior, funcţiile moderne şi ambianţa superioară se îmbină într-o armonie perfectă într-un stil inconfundabil al mărcii. O orientare clară spre conducător a panoului de bord, element definitoriu BMW, garantează o experienţă a condusului cu adevărat unică.

Experienţa condusului: dinamică supremă şi confort remarcabil.

Cele mai avansate tehnologii de transmisie şi suspensie asigură o sportivitate fără precedent şi un nivel ridicat de confort. În acelaşi timp, sistemul opţional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan să regleze suspensia individual, în funcţie de stilul de condus şi condiţiile de drum. Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive, Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) şi Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilităţii Transmisiei), precum şi Integral Active Steering (Direcţie Integral Activă).

Noul BMW Seria 5 Sedan îşi face debutul cu un motor cu opt cilindri şi trei versiuni cu şase cilindri – toate pe benzină -, precum şi cu două variante diesel, cu şase cilindri. Gama va fi completată de un propulsor turbodiesel cu patru cilindri, cu carterul din aluminiu şi injecţie directă common-rail. Puterea maximă în acest caz, 135 kW/184 cp, face ca BMW 520d, echipat standard cu funcţia Auto Start Stop, să fie noul punct de reper în acest segment. Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU5 este de numai 5,0 litri/100 kilometri, iar nivelul emisiilor CO2 va fi de 132 g/km (date preliminare).

Vârful de gamă BMW 550i va fi echipat cu un motor cu opt cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection pentru un maxim al puterii de 300 kW/407 cp.
Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC, de la BMW 535i va furniza o putere maximă de 225 kW/306 cp, în timp ce cele două variante cu şase cilindri în linie, echipate de asemenea cu High Precision Injection, dezvoltă 190 kW/258 cp la BMW 528i, respectiv 150 kW/204 cp la BMW 523i.

Versiunile diesel cu şase cilindri în linie oferă modelului BMW 530d o putere maximă de 180 kW/245 cp, iar pentru BMW 525d un nivel la fel de impresionant de 150 kW/204 cp. Echipat cu tehnologia opţională BMW BluePerformance, BMW 530d îndeplineşte standardele de emisie EU6. Şi nu trebuie omis faptul că toate versiunile noului BMW Seria 5 Sedan respectă pe deplin normele EU5, valabile la nivelul întregii Europe.

BMW EfficientDynamics: BMW Seria 5 îşi măreşte avansul.

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, opţional, cu noua transmisie automată BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune în echiparea standard de cutia de viteze automată BMW, optimizată pentru consum redus, la fel cum se întâmplă şi cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirecţie asistată electric), aflat în echiparea tuturor modelelor.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente în dotarea standard în combinaţii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei frânelor), indicator al punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor şi operarea inteligentă a unităţilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul condiţionat. În cele din urmă, construcţia inteligentă ultra-uşoară este asigurată de caracteristici precum uşile, capota compartimentului motor, panourile laterale faţă şi componentele suspensiei realizate din aluminiu.

Sisteme inovatoare de asistare a conducătorului.

Sistemele de asistare a conducătorului includ Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (vedere panoramică), avertizare de coliziune cu acţionare a frânelor în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ) şi Stop & Go, dar şi noul Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei). Alte caracteristici disponibile sunt Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Speed Limit Info (informaţii despre limita de viteză legală pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display, BMW Night Vision cu detectare a persoanelor şi cameră de supraveghere.

Dezvoltare şi producţie comună cu BMW Seria 7.

Premiera mondială a noului BMW Seria 5 Sedan deschide un nou capitol în povestea de succes cu adevărat impresionantă. De-a lungul celor cinci generaţii ale modelului, vânzările totale ale BMW Seria 5 au ajuns la peste 5,5 milioane de unităţi. Acum, noul model se bazează pe o arhitectură a automobilului ce a fost prezentată în premieră la vârful de gamă BMW Seria 7.

Producţia comună a BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 7 la uzina BMW din Dingolfing, împreună cu utilizarea intensivă a componentelor comune, asigură o producţie deosebit de eficientă cu un standard ridicat al calităţii şi impune o nouă referinţă pentru piaţa premium.

În România noul model este programat să-şi facă debutul în prima parte a anului viitor, odată cu lansarea europeană.

Descriere pe scurt.

• A şasea generaţie a BMW Seria 5 se evidenţiază prin estetica modernă, ce transmite “Plăcerea de a conduce” atât de specifică pentru BMW şi oferă o eficienţă fără precedent în segmentul mediu superior.
Caracterul premium al acestui sedan remarcabil este subliniat de caracteristici şi tehnologii altfel întâlnite numai la clasa de lux. Prin totalul de caracteristici, noul BMW Seria 5 Sedan reprezintă competenţa remarcabilă a celui mai de succes constructor de automobile premium din lume.

• Estetica sofisticată şi aspectul dinamic ale noului BMW Seria 5 Sedan sunt rezultatul unor proporţii perfect echilibrate. Încă o dată, în cel mai specific stil al mărcii, noul Seria 5 Sedan are o capotă a compartimentului motor lungă şi bine conturată, console scurte, o linie a acoperişului cursivă precum a unui coupé, precum şi cel mai mare ampatament din întregul segment.

• La interior, suprafeţele orizontale şi liniile captivante creează o ambianţă cu adevărat generoasă şi armonioasă. Structura clară a cockpitului evidenţiază nivelul ridicat al orientării spre conducător, în timp ce designul stilat, modern al interiorului poate fi rafinat suplimentar prin materiale de cea mai bună calitate şi combinaţii coloristice de bun gust care reflectă alegerea proprie a clientului.

• Beneficiind de tehnologiile BMW EfficientDynamics care sunt disponibile standard, noul BMW Seria 5 Sedan extinde o dată în plus avansul BMW în acest segment atunci când vine vorba de eficienţă. Toate motoarele îndeplinesc standardele de emisie EU5, iar noul BMW 530d cu tehnologia opţională BMW BluePerformance respectă deja normele EU6. Folosirea materialelor ultra-uşoare, precum capota motorului, panourile laterale faţă şi cele ale uşilor care sunt realizate din aluminiu, confirmă statutul de marcă premium.

• Noul BMW Seria 5 Sedan va fi lansat pe piaţă cu un motor cu opt cilindri şi trei versiuni cu şase cilindri, toate pe benzină, precum şi cu două variante diesel, cu şase cilindri. Vârful de gamă este BMW 550i, propulsat de un model V8 cu BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection (300 kW/407 cp). Apoi urmează o premieră mondială: primul propulsor cu şase cilindri în linie, cu TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC (225 kW/306 cp) în echiparea modelului BMW 535i, dar şi două motoare cu şase cilindri dispuşi în linie cu High Precision Injection şi tehnologie a arderii lente la BMW 528i (190 kW/258 cp) şi BMW 523i (150 kW/204 cp).

• Cea mai nouă generaţie a motoarelor diesel cu şase cilindri în linie, cu carter integral din aluminiu şi injecţie directă common-rail, dezvoltă 180 kW/245 cp la BMW 530d şi 150 kW/204 cp la BMW 525d. Prin suplimentarea gamei de modele în viitorul apropiat, noul BMW 520d va avea un motor diesel cu patru cilindri îmbunătăţit şi va dezvolta 135 kW/184 cp şi va dispune în dotarea standard de funcţia Auto Start Stop. Prin faptul că oferă un consum mediu de numai 5,0 litri/100 km în ciclul de testare EU şi un nivel al emisiilor CO2 de 132 g/km, acest motor de înaltă tehnologie stabileşte noi repere în segmentul său.

• Transmisia automată cu opt viteze este oferită opţional la oricare din variantele de motorizare ale noului BMW Seria 5 şi este disponibilă standard la BMW 550i. Sports Automatic cu clapete de schimbare dispuse pe volan este, de asemenea, pe lista opţionalelor. Cu configuraţia inovatoare a angrenajului, nivelul unic al eficienţei interne şi masa optimizată, transmisia automată cu opt trepte combină confortul remarcabil de schimbare a vitezelor, performanţele dinamice şi eficienţa de cel mai înalt nivel.

• Combinaţia unui ax faţă cu dublu braţ cu o punte spate Integral-V asigură o dinamică a condusului şi un confort de excepţie al călătoriei. Un plus de eficienţă este oferit de EPS Electric Power Steering (servodirecţie asistată electric) ce include Servotronic ca dotare standard, în premieră la BMW Seria 5. În cele din urmă, Integral Active Steering (Direcţie Integral Activă) opţională adaugă bracarea roţilor spate cu un unghi de virare de până la 2,5o pentru mai multă agilitate şi mai mult control.

• În comportamentul său, noul BMW Seria 5 Sedan are un caracter şi mai dinamic decât generaţia anterioară şi oferă o îmbunătăţire semnificativă a confortului călătoriei. Toate caracteristicile dinamice şi de confort ale automobilului pot fi stabilite şi ajustate individual de către Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei), disponibil în combinaţie cu opţiunile Sports Automatic, Dynamic Damper Control (Controlul Dinamic al Amortizoarelor) şi Integral Active Steering (Direcţie Activă Integrală).

• Cockpitul orientat către conducător, cu tehnologie Black Panel, volanul multifuncţional disponibil standard, separarea funcţiilor de condus de cele de confort contribuie la o experienţă unică de condus. În seria de opţionale exclusive oferite este şi BMW Head-Up Display, optimizat încă o dată în ceea ce priveşte informaţiile pe care le oferă, rezoluţia imaginii şi dimensiunea graficii prezentate.

• Noul BMW Seria 5 Sedan dispune, în dotarea standard, de cea mai nouă generaţie a sistemului de control BMW iDrive. Atât funcţiile standard, cât şi cele opţionale ale sistemelor audio, de navigaţie şi comunicaţie sunt gestionate prin intermediul unui controler aflat pe consola centrală şi a unui ecran de control integrat armonios în panoul de instrumente – diagonala afişajului poate avea 10,2 ţoli (26 centimetri), respectiv 7 ţoli (17,8 centimetri).

• În premieră, noul BMW Seria 5 Sedan dispune de Parking Assistant (asistare la parcare), funcţie de avertizare şi de iniţiere a frânei în caz de coliziune, în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ) şi Stop & Go, Surround View (camere video cu vedere panoramică) şi Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei), toate disponibile la noul model. Alte opţionale sunt Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză), High-Beam Assistant (asistare a fazei lungi), sistem BMW Night Vision capabil să detecteze persoane individuale, Park Distance Control (control al distanţei de parcare) şi cameră de supraveghere.

• Pentru sporirea agilităţii şi a siguranţei, noul BMW Seria 5 Sedan dispune de o structură deosebit de rigidă a caroseriei. Utilizarea unui oţel ultrarezistent sporeşte rigiditatea noului model cu aproximativ 55 de procente faţă de generaţia anterioară şi, în acelaşi timp, optimizează masa automobilului.

• Gama largă de caracteristici sofisticate oferite standard la noul BMW Seria 5 cuprinde Comfort Start fără a fi necesară introducerea cheii de către conducător, radioul BMW Professional completat de player CD, conexiune AUX-In şi şase difuzoare, aerul condiţionat automat cu control individual al temperaturii şi ventilaţiei pentru conducător şi pentru pasagerul din faţă, precum şi manual de utilizare integrat. Opţiunile exclusive de confort, orientate clar către segmentul de lux, includ Comfort Access, conexiune USB, sistem audio multicanal, sistem de entertainment pentru scaunele din spate, aer condiţionat automat pe patru zone, scaune active, Soft Close Automatic.

• Motoare:
BMW 550i: motor V8 pe benzină cu TwinPower Turbo şi High Precision Injection. Capacitate: 4.395 centimetri cubi, putere maximă: 300 kW/407 cp între 5.500 şi 6.400 rpm. Cuplu maxim: 600 Nm între 1.750 şi 4.500 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 5,0 secunde. Viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu de combustibil după standardele EU: 10,4 l/100 km. Emisii CO2 după standardele EU: 243 g/km, îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 535i: motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC. Capacitate: 2.979 centimetri cubi, putere maximă: 225 kW/306 cp la 5.800 rpm. Cuplu maxim: 400 Nm între 1.200 şi 5.000 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 6,0 secunde (transmisie automată: 6,1 secunde). Viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu de combustibil după standardele EU: 8,5 l/100 km (transmisie automată: 8,4 litri/100 km). Emisii CO2 după standardele EU: 199 g/km (transmisie automată: 195 g/km), îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 528i: motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu High Precision Injection. Capacitate: 2.996 centimetri cubi, putere maximă: 190 kW/258 cp la 6.600 rpm. Cuplu maxim: 310 Nm între 2.600 şi 5.000 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 6,6 secunde (transmisie automată: 6,7 secunde). Viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu de combustibil după standardele EU: 7,8 l/100 km (transmisie automată: 7,6 l/100 km). Emisii CO2 după standardele EU: 182 g/km (transmisie automată: 178 g/km), îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 523i: motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu High Precision Injection. Capacitate: 2.996 centimetri cubi, putere maximă: 150 kW/204 cp la 6.100 rpm. Cuplu maxim: 270 Nm între 1.500 şi 4.250 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 7,9 secunde. Viteză maximă: 238 km/h (transmisie automată: 234 km/h). Consum mediu de combustibil după standardele EU: 7,6 l/100 km. Emisii CO2 după standardele EU: 177 g/km, îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 530d: motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei şi injecţie directă common-rail (piezoinjectoare, presiune maximă de injecţie 1.800 bar). Capacitate: 2.993 centimetri cubi, putere maximă: 180 kW/245 cp la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 540 Nm între 1.750 şi 3.000 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 6,3 secunde. Viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu de combustibil după standardele EU: 6,3 l/100 km (transmisie automată: 6,2 l/100 km). Emisii CO2 după standardele EU: 166 g/km (transmisie automată: 162 g/km), îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 525d: motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei şi injecţie directă common-rail (piezoinjectoare, presiune maximă de injecţie 1.600 bar). Capacitate: 2.993 centimetri cubi, putere maximă: 150 kW/204 cp la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 450 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 7,2 secunde. Viteză maximă: 236 km/h. Consum mediu de combustibil după standardele EU: 6,2 l/100 km (transmisie automată: 6,1 l/100 km). Emisii CO2 după standardele EU: 162 g/km (transmisie automată: 161 g/km), îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

BMW 520d: motor diesel cu patru cilindri dispuşi în linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei şi injecţie directă common-rail (injectoare cu supapă magnetică, presiune maximă de injecţie 1.800 bar). Capacitate: 1.995 centimetri cubi, putere maximă: 135 kW/184 cp la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 380 Nm între 1.900 şi 2.750 rpm. Acceleraţie: 0-100 km/h în 8,1 secunde. Viteză maximă: 227 km/h (transmisie automată: 225 km/h). Consum mediu de combustibil după standardele EU: 5,0 l/100 km (transmisie automată: 5,2 l/100 km). Emisii CO2 după standardele EU: 132 g/km (transmisie automată: 137 g/km) (provizoriu), îndeplineşte în totalitate standardele de emisii EU5.

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “BMW Seria 5 F10 2010 – Detalii, video si galerie foto (80 imagini)

Comments are closed.