BMW este partenerul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din Londra 2012

BMW este oficial partenerul auto al Jocurilor Olimpice si Paralimpice 2012 care se va desfasura in Londra. Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele comitetului de organizare, Lord Sebastian Coe.

Astfel, sportivii, tehnicienii, presa, diversele echipe operationale, membrii comitetelor olimpice nationale si al federatiilor sportive internationale, vor avea la dispozitie 4.000 de masini cu care se vor putea deplasa pe durata Jocurilor Olimpice.

Ideea pana la urma, asa cum spune si Ian Robertson membru in Consiliul Director BMW AG, este desfasurarea Jocurilor Olimpice intr-un climat sanatos si cu emisii de carbon cat mai reduse. “Sustenabilitatea este pilonul central al afacerii noastre si ghideaza toate aspectele operatiilor noastre. Aceasta a dus la numirea noastra, de catre Dow Jones Sustainability Index, ca cea mai regenerativa companie auto din lume, pentru al cincilea an consecutiv. De aceea, avem o afinitate fireasca cu Londra 2012 ai angajamentul sau pentru emisii reduse şi pentru un climat sanatos” a declarat Robertson.

De ce v-am spus toate astea? Pentru ca LOCOG (London Organising Committee of the Olympic Games) a stabilit deja standardele pentru emisiile CO2, iar BMW va furniza o flota care indeplineste standardele de emisii Euro 6, limita fiind 120 g/km.

Compania va oferi si vehicule electrice, dar si biciclete BMW pe care le vor utiliza sportivii in Satul Olimpic. Si motocicletele BMW isi vor gasi utilitatea intr-o serie de discipline sportive, iar o parte din automobile vor fi transformate in asa fel incat sa poata fi utilizate de conducatorii si pasagerii cu dizabilitati.

Via BMW

Author: Sorin Grumazescu