Seat Leon Cupra R – Imagini noi si detalii

Dupa cum bine stiti, Seat Leon Cupra R a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt cu putin timp in urma. Nu cred ca mai trebuie sa va spun ca este cea mai puternica masina de sosea facuta de Seat pana acum.

Sub capota sta un motor TSI de 2.0 litri, injectie directa, care dezvolta 265 CP si 350 Nm intre 2.500 si 5.000 rpm. Toate acestea duc noul Cupra R pana la 100 km/h in doar 6.2 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 km/h. Prin intermediul unei transmisii manuale in 6 rapoarte, puterea se duce catre puntea fata. Consumul nu este de speriat: 8.1 litri/100 km, iar emisiile de CO2, 190 g/km.

Inginerii au adus pe noul model si sistemul XDS (gasit si la Scirocco R si la GTI), sistem care imbunatateste manevrabilitatea prin franarea rotii care pierde aderenta pentru a tine masina pe traseul ales. Alaturi de acesta mai mentionam alte cateva tehnologii ce tin de siguranta: ABS, EBA, ESP, TCS.

Masina se misca pe jante de 19 inch incaltate cu pneuri 235/35. Tot la exterior mai amintim logo-ul “R” pe grila frontala si la partea din spate, oglinzile retrovizoare cu carcase negre. Exista 9 culori pentru finisajul exterior, inclusiv Lumina Orange si Kiwi Green.

Interiorul iese in evident prin scaunele bucket imbracate in stofa si alcantara, volan multifunctional in trei spite imbracat in piele, un cruise control si Radio CD.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu