Caravana BMW xDrive Tour a ajuns in Iasi

Si iata un eveniment la care mi-as fi dorit foarte mult sa ajung, dar din motive obiective (participarea Masina Anului 2010 in Romania) n-am reusit sa fiu prezent. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 19-20 Octombrie la Iasi si a fost organizat de TradoMotors. Aici, alaturi de cativa traineri din Germania si de pilotul Claudiu David, cei care au fost prezenti au avut ocazia sa experimenteze cateva modele lansate de curand de cei de la BMW.

Mai exact BMW X1, BMW Seria 5 Gran Turismo si BMW Seria 750i xDrive. De ce au avut parte pasionatii BMW? In primul rand de sistemul xDrive, cel mai inteligent sistem 4×4 care se asigura ca masina are oricand cea mai buna tractiune posibila.

Apoi au putut vedea in detaliu si noul BMW X1 cu al sau EfficientDynamics, au aflat ca motorizarea poate fi asigurata de un propulsor benzina in 6 cilindri si trei diesel in patru cilindri, ca cel pe benzina dezvolta 258 CP, iar cele diesel dezvolta 143, 177, respectiv 204 CP, dar si ca emisiile de CO2 pot ajunge la doar 136 g/km, in timp ce consumul este stabilit la 5.2 litri/100 km.

Au trecut apoi la BMW Seria 5 Gran Turismo, model al carui varianta de productie a fost dezvaluita in luna Mai si care este disponibil atat in varianta pe benzina cat si diesel. Nu va spun prea multe detalii despre masina. Nu acesta este rolul articolului. Si apoi, toate detaliile le stiti de aici.

Interesant este faptul ca joi 22 Octombrie, atat BMW X1 cat si BMW Seria 5 Gran Turismo au fost lansate oficial la Trado Motors. Mai mult, sub titulatura Joy Days, acelasi eveniment s-a desfasurat concomitent in toata tara.

Inainte ca cele doua modele sa fie dezvelite, cei care au participat la eveniment au avut ocazia sa urmareasca un discurs tinut de catre pilotul de raliuri Lucian Filip. Acesta a participat atat la raliuri nationale cat si internationale in perioada 1980-1990, actualmente fiind posesor de BMW.

Odata cu toate aceste lansari a mai avut loc si o expozitie de fotografie, concurs lansat de Blog.TradoMotors. Tema concursului a fost „Joy is what you make of it”, iar juriul format din Alex Galmeanu (fotograf), Alex Seremet (Corporate Communication Manager BMW) si Andreea Iurea (PR Director Insight Communications), au ales ca si castigatoare fotografia „Tatal si copilul de mana” (foto trimisa de Mihaela Clopotaru, Targu Jiu), fotografie pe care o s-o vedeti putin mai jos.

Cu parerea de rau ca n-am putut participa la acest eveniment, inchei acest articol si sper din tot sufletul sa ajung la alte evenimente organizate de Trado Motors si BMW la Iasi. Si nu am cum sa nu-i felicit pe organizatori pentru ceea ce au facut.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu