Lamborghini Gallardo Superleggera Twin Turbo (1.042 CP) de la Heffner Performance

Articolul este pentru a prezenta cam cum se aude motorul modelului Lamborghini Gallardo Superleggera, motor ce a fost modificat de Heffner Performance si care ajunge la 1.042 CP.

Si totusi, daca la vremea cand Lamborghini Gallardo Superleggera a fost dezvaluit in 2007 eu nu scriam despre masini, haideti sa va spun cateva cuvinte.

La prima privire, deosebiri fata de un Gallardo obisnuit nu se vad. Dar daca ne uitam mai atent o sa observam fibra de carbon prezenta la carcasele oglinzilor retrovizoare, pragurile laterale, difuzor si eleron, dar si cele doua dungi laterale inscriptionate cu “Superleggera”.

La interior insa, se schimba datele problemei: multa, foarte multa fibra de carbon si la fel de multa Alcantara. Carbon pe unde? Pai pe consola central si panourile portierelor, iar Alcantara pe scaunele sport, volan. Alte elemente? Centuri de siguranta in patru puncte, o greutate cu 100 kg mai mica fata de standard (bineinteles multumita carbonului).

Toate acestea duc la o crestere cu 10 CP pentru motorul V10 de 5.0 litri, mai exact 530 CP, si la o scadere a sprintului pana la 100 km/h (3.8 secunde, cu 0.2 secunde fata de standard).

Doar 172 de exemplare au fost puse pe lista de productie: 10 de culoare alba, 34 gri, 37 negre, 45 galbene si 46 portocalii.

Dar haideti sa auzim si motorul celor de la Heffner. Enjoy!

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu