Kia ameninta Peugeot RCZ, Audi TT si VW Scirocco cu un viitor coupe

Si daca pana acum lupta se dadea intre Peugeot RCZ, Audi TT si (putin) VW Scirocco, din surse (imi place mie tare mult vorba asta), aflam ca cei de la Kia vor sa aduca pe piata un rival pentru acestia, un coupe tractiune fata care va fi gata in urmatorii doi ani. De altfel, coreenii se pregatesc sa aduca cate o masina in fiecare sector major din lumea auto.

“In acest moment ne concentram in a plasa brand-ul ca un jucator destul de serios in Marea Britanie, dar avem planuri mari pentru viitor.” a declarat “sursa”, celor de la Autocar. Exista posibilitatea ca noul model sa foloseasca platforma Cee’d, iar ceea ce va iesi va putea fi vazut probabil ori la Salonul Auto de la Paris in toamna viitoare, ori la cel din Detroit in 2011.

Ce vedeti in imagini este de fapt Kia Kee Concept care a fost dezvaluit in 2007 si despre care tot “sursa” spune ca isi va imprumuta hainele noului model. Adica design-ul noului coupe va arata cam la fel cu cel de la Kee.

Semnatura si stampila finala va fi a lui Peter Schreyer, seful designer de la departamentul Kia Europe, iar lupta finala va fi pretul, despre care se banuieste ca va fi destul de mult sub Peugeot RCZ si Audi TT.

Sursa Autocar

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu