Honda U3-X Concept

U3-X este ceea ce Honda descrie ca fiind un nou “personal mobility device”. Este de fapt un fel de Segway cu o singura roata, un dispozitiv omnidirectional, cu un sistem de directie pa care Honda l-a numit Honda Omni Traction Drive System. Combinat cu tehnologia controlului echilibrului dezvoltata tot de Honda, acest dispozitiv promite sa fie unul cat se poate de sigur.

U3-X se poate misca in fata, in spate, poate coti, deci libertatea de miscare este cat se poate de prezenta. Pentru a accelera, a incetini sau a schimba directia de mers, “soferul” trebuie doar sa-si miste partea de sus a corpului in directia dorita.

Greutatea acestui dispozitiv este de doar 10 kg, propulsia fiind asigurata de o baterie litiu ion, ce asigura o autonomie de aproximativ 1 ora.

Intr-adevar este abia la stadiul de concept, dar cei de la Honda spun ca vor continua inclusive cu testele, pentru a verifica pana la urma, cat de practic este un astfel de vehicul.

Daca ma intrebati pe mine, spre deosebire de un Segway care totusi are doua roti, mi se pare putin cam “firav”, iar stabilitatea pe o singura roata este destul de dificila. Si putin incomod. Putin mai mult. Cu siguranta ma insel, dar sincer nu prea as avea curajul sa ma urc pe un U3-X.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu