Toyota Auris HSD Full Hybrid a fost dezvaluit

Daca toate merg asa cum trebuie, noul Toyota Auris HSD Full Hybrid ar putea fi gasit in showroom-uri incepand cu mijlocul anului 2010. Pana atunci, cei care vor fi prezenti la Salonul Auto de la Frankfurt, vor avea ocazia sa-l vada. Asa cum era si de asteptat, noul model imparte acelasi tren de rulare cu cea de a treia generatie de Prius.

Echipat cu un motor benzina Atkinson Cycle de 1.8 litri/98 CP si unul electric de 80 CP, combinat, sistemul hibrid dezvolta 134 CP. Fiind un full hibrid, acesta va putea fi folosit fie doar cu motorul pe benzina, sau exclusive electric pentru 2 km, pana la o viteza de 50 km/h. Desi nu se stie cu exactitate care ar fi consumul, noul Auris ajunge pana la 100 km/h in 10 secunde, cu emisii de CO2 de 100 g/km.

Spre deosebire de un Auris obisnuit, noul model a primit cateva elemente ce tin de aerodinamica. Intre acestea gasim o noua bara fata cu grila modificata, blocuri optice cu lumini LED, un difuzor spate si un spoiler mai mare. Tot aici mai amintim garda la sol ce a fost coborata cu 20 mm si jantele de 18 inch.
Hibridul a mai fost dotat cu panouri solare montate in acoperis, panouri ce vor putea genera destula energie pentru reincarcarea telefonului mobil sau a MP3 player-ului portabil.

Fiind pentru moment doar la stadiul de concept, constructorul si-a permis sa aduca pentru interior un finisaj ce nu are cum sa nu-ti sara in ochi. Scaunele, bordul sau volanul tesit vin imbracate in piele Gaucholino de culoare albastra, in timp ce consola centrala, prizele de aer si manerele portierelor, primesc un finisaj white pearl. In plus, avem lumina ambientala atat pentru plafon, cat si pentru partea de jos a interiorului.

Toyota Auris HSD Full Hybrid va fi construit la Toyota Motor Manufacturing in Marea Britanie, vanzarile incepand, dupa cum va spuneam si la inceput, in cea de a doua jumatate a lui 2010.

Sursa egmCarTech

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Toyota Auris HSD Full Hybrid a fost dezvaluit

Comments are closed.