Citroen DS3 a fost dezvaluit

Unul din rivalii lui MINI si-a facut aparitia. Este vorba despre Citroen DS3, model ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt si va putea fi achizitionat de catre doritori incepand cu luna Martie a anului viitor. Micutul masoara 3.950 mm lungime si 1.710 mm latime.

Bazat pe noul Citroen C3 dezvaluit nu cu mult timp in urma, DS3 nu difera foarte mult de conceptul prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2009. Interesant pentru el este faptul ca viitorii clienti vor putea sa-si personalizeze modelele prin alegerea oglinzilor retrovizoare si a jantelor, dar si prin alegerea dintr-o gama larga de culori pentru acoperis si body. Si interiorul poate fi personalizat cu o combinatie de culori si echipamente.

Sunt asteptate atat motoare pe benzina cat si diesel cu puteri de 95, 120 si 150 CP (benzina) si 90/110 CP (diesel), cele din urma cu emisii de CO2 de 99 g/km. Desi ar exista si posibilitatea unei cutii automate, DS3-ul standard vine cu o transmisie manuala, fie in 5, fie in 6 rapoarte.

Citroen DS3 va fi urmat de modelele DS4 si DS5, dar asta se va intampla in 2011 respectiv 2012.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Citroen DS3 a fost dezvaluit

Comments are closed.