Noile Volkswagen T5 Van Facelift 2010 au fost dezvaluite

Si utilitarele fac parte din viata noastra si uneori avem mare nevoie de ele, asa ca merita sa vorbim si despre acestea. Volkswagen ne prezinta noile facelift-uri pentru Transporter, Multivan, California si Caravelle. Toate cele patru vor fi prezente la Salonul Auto de la Frankfurt, urmand a fi puse in vanzare imediat dupa terminarea evenimentului.

La exterior nu sunt prea multe de spus. Poate doar partea frontala ce acum aduce cu VW Polo sau Golf. Mai sunt ceva modificari si la grila radiatorului, luminile de ceata spate si ceva elemente cromate.

In schimb, la partea de motorizare sunt ceva mai multe lucruri de spus. Avem patru propulsoare noi, diesel si in patru cilindri.De fapt e unul singur, 2.0 TDI, dar cu mai multe puteri: 84 CP si 220 Nm de la 1.250 rpm, 102 CP si 250 Nm de la 1.500 rpm, 140 CP si 340 Nm de la 1.750 rpm si ultimul, ce dezvolta 180 CP si 400 Nm de la 1.500 rpm. De pe aceste motoare nu puteau lipsi filtrele de particule.

Constructorul declara ca aceste motoare aduc o imbunatatire a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10 procente. Spre exemplu, motorul de 180 CP cuplat la o transmisie in 7 trepte dublu ambreiaj, aduce o scadere cu 1.9 litri fata de transmisia anterioara, cea automata in 6 rapoarte.

Ca si noutati mai amintim, gama de jante disponibile (16, 17 si 18 inch), un sistem 4Motion AWD oferit cu transmisie DSG, airbag-uri, ESP si alte cateva elemente ce tin de siguranta.

La interior este montat un sistem audio Dynaudio, navigatie cu touch-screen, interfata USB, sistem automat de aer conditionat si un volan cu design nou.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Noile Volkswagen T5 Van Facelift 2010 au fost dezvaluite

  1. Am un T5 caravel nou nout de an 2009 , si sunt foarte multumit de el , luand in considerare ca , inaintea lui am avut un T4 cu care am facut toata europa de 5 ori fara sa fac nici macar o pana.
    Lam vandut avand 260000 km. si inca merge foarte bine.
    Atat T4 cat si T5 sunt cele mai reusite dube din lume.
    La capitolul consum , fiabilitate , confort si viteza da clasa la oricare dube ar fi ele inclusiv mercedes vito sau celelalte dube din gama mercedes.
    Cred ca firma mercedes mai are de lucrat la capitolul duce.

Comments are closed.