Peugeot 3008 HYbrid4 si RCZ HYbrid4 au fost dezvaluite

Si daca tot ne-au facut bucuria cu noul Peugeot RCZ ce tocmai a fost dezvaluit, francezii s-au gandit sa ne prezinte si noile Peugeot 3008 HYbrid4 si RCZ HYbrid4. Evident trenurile de rulare sunt unele hibride, numai ca de aceasta data nu vom gasi combinatia benzina/electric ci turbo diesel/electric.

Si daca tot vorbim despre diesel, banuiesc ca sunteti curiosi cum stau noile modele la emisiile de CO2. Deloc rau, Chiar deloc. 3008 HYbrid4 Concept 99 g/km, in timp ce RCZ HYbrid4, doar 95 g/km. Se poate alterna in folosirea motorului electric cu cel diesel, dar pentru ca masinile sa dea dovada de mai bune performante, pot fi folosite si impreuna.

Desi consumul se pare ca a scazut cu aproximativ 35 de procente, performantele motorului ar putea ramane neschimbate. Mai exista si posibilitatea folosirii unui sistem 4-Wheel-Drive, cu un motor electric montat la partea din spate.

Legat de 3008 Hybrid4 totul e clar: va putea fi gasit la dealeri in 2010. RCZ Hybrid4 insa, se afla abia in stadiul de experimente si teste.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Peugeot 3008 HYbrid4 si RCZ HYbrid4 au fost dezvaluite

Comments are closed.