Asa sa arate viitorul Opel/Vauxhall Calibra?

Viitorul Opel/Vauxhall Calibra sta sa apara si baietii de la Auto Express spun ca asa va arata. La vremea la care a aparut (1989) era considerat cel mai aerodinamic coupe aparut vreodata, iar acum vine sa se bata cu modele precum VW Scirocco, sau Peugeot 308 RC Z.

Si daca ne uitam bine la imagini, observam ca a imprumutat cam tot ce era mai bun de la conceptul GTC, Opel Insignia si Astra, deci clar vom intoarce capul pe strada dupa el. Si ca sa ne lamurim cat de cat, sa vedem in cateva cuvinte cam ce vine de la fiecare. Blocurile optice fata vin de la Astra iar prizele de aer verticale vin de pe GTC Concept, alaturi de splitter-ul fata. Lateralele modelate impreuna cu luminile spate nu fac altceva, decat sa completeze imaginea unei masini mici, frumoasa, dar nervoasa.

Cabina va fi de genul 2+2, dar exista si posibilitatea ca noul Calibra sa primeasca, tot de la GTC Concept, sistemul Flex4 care permite bascularea individuala a scaunelor din spate in asa fel incat sa intre sub cele din fata, dand posibilitatea unui interior cu doua, trei sau patru locuri, dar in acelasi timp, cu spatiu mai mult destinat bagajelor.

Tot Auto Express mai spune ca platforma folosita pentru Calibra va fi aceeasi de la Astra 2010, adica FWD Delta. Nu va spusesem nimic de Insignia. De la acest model exista posibilitatea sa imprumute sistemul FlexRide care permite soferului sa aleaga felul in care doreste ca masina sa ruleze si bineinteles sa conduca, adica Standard, Sport sau Tour.

Sub capota s-ar piti o gama mai larga de motoare, intre care un diesel 2.0 litri si 157 CP, dar si un turbo de 1.6 litri si 177 CP. Varful de gama ar putea fi un turbo de 2.0 litri, cu o “herghelie” de aproximativ 250 cai (putere).

Au sau nu dreptate baietii de la Auto Express, ramane de vazut. Oricum ce vad in imagini imi place.

Sursa si Foto AutoExpress

Inca o imagine in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Asa sa arate viitorul Opel/Vauxhall Calibra?

  1. pe spate scrie astra deci cel mai probabil va fi noul model astra bertone oricum masina este superba imi place enorm:X

Comments are closed.