Nissan Leaf 2010 a fost dezvaluit

Ce putea fi mai potrivit pentru numele unei masini electrice decat “LEAF”? Da, asa se numeste vehiculul electric al celor de la Nissan: Nissan Leaf 2010. Mai mult, constructorul se lauda ca este primul vehicul electric pe care multa lume si-l va permite. Pretul nu a fost inca anuntat, dar se pare ca noul model va fi un rival puternic pentru Golf, Toyota Corolla, Ford Focus si chiar Dodge Caliber.

Noul Leaf foloseste un motor electric alimentat de la baterii litiu-ion de 90 kW, puterea motorului fiind de 109 CP si 280 Nm. Fiind un electric, nu emisii, nu tevi de esapament. Asemenea altor modele, si Nissan Leaf foloseste sistemul de recuperare a energiei in momentul franarii, autonomia intre incarcari fiind de 160 de kilometri. Prin intermediul unor chargere rapide, bateriile vor putea fi incarcate in proportie de 80%, dar la o priza obisnuita, pot fi incarcate 100% in aproximativ 8 ore.

Tehnologia LED este prezenta, alaturi de o cabina moderna, cu un interior alb, cu instrumente de bord de culoare albastra, un sistem IT sau posibilitatea folosirii telefonului mobil pentru pornirea aerului conditionat sau pentru programarea functiei de incarcare a bateriei.

Noul Nissan Leaf va fi lansat mai pe toate pietele din lume, aproape de sfarsitul anului 2010.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Nissan Leaf 2010 a fost dezvaluit

Comments are closed.