BMW aduce la Frankfurt un sportcar “verde”

bmw m supercar concept

BMW a anuntat cu doua zile in urma ca odata cu inceperea Salonului Auto de la Frankfurt ce se va desfasura in luna Septembrie, vor dezvalui un sportcar verde. Nu, nu verde la propriu, ci un concept ce se vrea cat mai aproape de mediul inconjurator. Anuntul a fost facut de catre Klaus Draeger, seful departamentului de Dezvoltare si Inovare la BMW in cadrul unei conferinte de presa.

“Oricine va vedea acest concept, va intelege directia in care se indreapta procesul de dezvoltare si tehnologia pe care incercam s-o implementam. Si va deveni concludent de ce avem nevoie de cat mai multe resurse umane si financiare pentru o astfel de dezvoltare.” a declarat Draeger.

Desi nu au fost dezvaluite datele tehnice, se pare ca va fi un two-seater ce va beneficia de cea mai noua tehnologie de la BMW intre care amintim injectia directa, sistemul de recuperare a energiei in momentul franarii si sistemul stop-start. Conceptul va deveni un precursor pentru viitoarele modele de productie ce vor aparea pe piata incepand cu 2012 si care vor concura cu modele precum Audi R8 sau Porsche 911.

Sa vedem oare la Frankfurt ceva asemanator cu conceptul lansat cu ceva timp in urma de catre Idres Noah? Sau cel lansat de Emil Baddal? Ar fi prea mult?

Sursa Carscoop

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “BMW aduce la Frankfurt un sportcar “verde”

Comments are closed.