Volkswagen Golf VI GTI de la ABT Sportsline

Anul trecut la Essen, tunerii de la ABT Sportsline ne-au prezentat pachetul pentru VW Golf VI. Iata ca a venit si randul modelului Volkswagen Golf VI GTI sa primeasca atentia acestora.

Dupa modificarile aduse unitatii ECU, sistemului de evacuare si inlocuirea turbocharger-ului cu unul nou, puterea motorului standard de 2.0 litri si 211 CP, creste la 260 CP. Tunerii nu se opresc aici si mai aduc un al doilea pachet care reuseste o impresionanta crestere a puterii, pana la 300 CP. Daca stam bine si ne gandim, noul motor este cu 5 CP mai “slab” decat cel de pe BMW 135i, ceea ce nu-i un lucru chiar rau. Astfel, rezultatul final este un sprint de 6 secunde pana la 100 km/h.

Noile suspensii coboara garda la sol cu 30 mm, a fost adaugat un sistem de evacuare cu patru conducte, iar imaginea modelului este completata de luminile LED, o noua grila frontala ABT, spoilere noi fata/spate, o prelungire a spoilerului fata si, la alegere, jante de 18 sau 19 inch. Interiorul iese in evidenta prin elementele rosii de pe bord, instrumentele de bord, portiere si volan.

In Germania, pretul pentru kit-ul aerodinamic este de 3.276 €, Instalarea si vopseaua costa 1.080 € respectiv 1.170 €, pachetul de 260 CP ajunge la 1.550 € cu tot cu instalare, iar cel de 300 CP este 5.300 € (instalare inclusa).

Sursa ABT Sportsline

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu