Koenigsegg bate palma cu GM pentru Saab

General Motors a anuntat ca au inceput acordurile preliminarii prin care Saab va fi achizitionat de catre un consortiu ce are in frunte compania suedeza Koenigsegg. Afacerea urmeaza a fi incheiata in toamna. Parte din bani vor fi garantati de catre guvernul suedez (aproximativ 600 milioane de dolari) si vin din partea European Investment Bank (EIB). General Motors nu a dat nici un detaliu legat de partea financiara a acestei tranzactii, dar va sprijini in continuare noul proprietar Saab.

Si cand spun ca va sprijini, ma refer la faptul ca americanii vor continua sa livreze trenuri de rulare pentru o anumita perioada de timp, dar urmatoarea generatie de Saab 9-5 Sedan si SW va fi produsa in Trollhattan, Suedia.

“Saab este un brand extrem de respectabil si cu un mare potential. Incheierea acestei afaceri reprezinta cea mai buna solutie pentru ca Saab sa devina o companie puternica. Combinatia de inovatie, spirit antreprenorial si putere financiara a celor de la Koenigsegg, impreuna cu abilitatea lor de a crea masini de prima clasa, fac din aceasta tranzactie cea mai buna alegere pentru Saab, dar si pentru GM.” a declarat Carl-Peter Forster, presedintele GM Europe.

Sursa Carscoop

Author: Sorin Grumazescu