Mercedes ESF S400 Hybrid Concept – Detalii, imagini si video

Mercedes ne arata cateva date despre primul Experimental Safety Vehicle, ESF 2009. Prin introducerea acestui vehicul compania doreste sa ne prezinte cateva elemente de siguranta care ar putea sa faca parte din urmatoarele modele fabricate de constructorul german.

Sa vorbim putin despre aceste noutati. In primul rand trebuie sa stiti ca baza noului ESF este S400 Hybrid. Braking Bag ar fi primul “gadget” ce merita mentionat. Prin intermediul unei frane auxiliare, un air-bag asemanator cu cele de interior, dar mult mai dur si care este montat in pardoseala se va deschide doar atunci cand masina “simte” o coliziune iminenta. Datorita intensificarii frecarii cu suprafata soselei, acest sistem ajuta la incetinirea si in acelasi timp la stabilizarea vehiculului.

Interactive Vehicle Communication este o alta inovatie de pe ESF 2009. Sistemul permite masinilor ce vin din directii opuse sa comunice inre ele in timp real, pentru avertizarea unor pericole sau obstacole si chiar asupra starii vremii (ceata, polei).

Cu ajutorul sistemului PRE-SAFE Pulse, pasagerii sunt impinsi catre centrul masinii cu pana la 50 mm, pentru a reduce forta ce actioneaza asupra bustului in cazul unei coliziuni laterale.

Excelente toate aceste sisteme de protectie. Si ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza, vizionati filmele de mai jos. Merita, credeti-ma. Si sa nu uit: ESF 2009 va fi prezent pe 15 Iunie la Enhanced Safety of Vehicles Conference in Stuttgart.

Sursa WCF

Inca doua filmulete si mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu