Mitsubishi Lancer EVO X FQ-400

Dupa ce saptamana trecuta Mitsubishi ne-a prezentat noul EVO FQ-330 SST, Mitsubishi Cars UK a anuntat un nou model si anume Mitsubishi Lancer EVO X FQ-400. Pretul de baza este de 49.999 lire sterline (aproximativ 57.000 euro).

FQ-400 se dovedeste a fi cel mai rapid model Lancer Evo de pana acum, cu al sau turbocharged de 2.0 litri, ce dezvolta 403 CP si un cuplu de 524 Nm. Cu ajutorul acestuia, Mitsubishi spune ca pana la 100 km/h ajungi cam in 3.8 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 249 km/h.

La o asemenea putere, e normal sa ai nevoie si de o manevrabilitate crescuta, lucru dat de sistemul S-AWC (Super-All Wheel Control), de sistemul de stabilitate, de un diferential central, de arcurile Eibach si amortizoarele Bilstein. Totul este completat de jantele de 18 inch, incaltate cu pneuri Toyo Proxes R1R.

Peste tot au fost folosite materiale usoare, incepand cu bumper-ul fata, blocurile optice HID, pragurile laterale si terminand cu eleronul si difuzorul spate din fibra de carbon.

La interior FX-400 primeste scaune Recaro, maneta franei de mana si cea a schimbatorului de viteze, ambele din fibra de carbon, conexiune Bluetooth, un sistem audio cu un hard de 30GB si navigatie.

Inca nu stim daca vom gasi sau nu modelul si in showroom-urile de la noi, deoarece, pentru moment, Mitsubishi Lancer EVO X FQ-400 poate fi gasit doar in Marea Britanie.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu