Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport e pe linia de productie

La Molsheim, Franta, se lucreaza de zor. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport a intrat in productie, urmand ca din cele 150 de unitati pe care vor sa le fabrice, primele 50 sa mearga catre clientii Bugatti inregistrati. Pana acum au fost comandate 30 de modele, fiecare la pretul de 1.4 milioane de euro (fara taxe), livrarile urmand a incepe in luna Iulie.

Daca nu stiati, primul Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport ce a fost prezentat la Pebble Beach Concours dElegance, a fost vandut in cadrul unei licitatii organizate in luna August a anului trecut, pentru suma de 2.9 milioane de dolari.

Un motor in 16 cilindri, 1.001 CP, un acoperis demontabil din policarbonat, o “umbrela” ascunsa in compartimentul bagajelor, prize de aer redesenate, ranforsari longitudinale, piloni B intariti, piele la interior, camera video pentru spate cu un monitor de 2.7 inch integrat in oglinda retrovizoare si un sistem audio nou. Cam asta are pe el noul Veyron 16.4 Grand Sport.

Performantele? Uimitoare. O viteza maxima de 407 km/h cu acoperis, 360 km/h fara acoperis. Cu toate astea, viteaza maxima are si un dusman. Ploaia. Pentru ca atunci vei fi nevoit sa lasi soft-top-ul sau asa zisa “umbrela” sa iasa din portbagaj, moment in care, indiferent de cat de tare apesi pedala de acceleratie, pe indicatorul de bord mai mult de 130 km/h nu o sa vezi. Dar cred ca nu mai conteaza. 🙂

Video via Carmagazine

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

10 thoughts on “Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport e pe linia de productie

 1. Am apreciat mult de la inceput Veyronul. Foarte bine arata si are niste calitati fantastice.
  Vezi ca ai gresit cu unitatile comandate, sunt 31, pentru ca aseara mi-am comandat si eu unul :P.

 2. Masini scumpe si … puternice. Am scris recent despre noul Golf VI care, dupa parerea mea, este un model veritabil clasei lui, la un pret accesibil si cu dotari exemplare.
  Ceva ce nu fac decat de doua ori pe an: Felicitari pentru blog, chiar sunt impresionat de cate articole ai pentru diferitele marci de autoturisme. Nu credeam ca o sa dau peste asa ceva 🙂

 3. Sigur Sorin, facem o plimbare pe niste drumuri de tara cu Veyronul 😀
  M-am mai uitat o data la video…e gorgeous!

 4. @Florin, multumim pentru aprecieri. Sunt altii mai buni ca noi. Muncim cum putem si cat putem, ca sa fim la zi cu stirile.

  @DavE, n-am fi singurii. Anul trecut scriam un articol care se chema “cu Bugatti la arat”. Au disparut pozele, insa daca le cauti pe net le gasesti. E destul sa cauti “Bugatti field” si gasesti. :))

Comments are closed.