BMW Seria 5 Gran Turismo versiunea de productie – Imagini si detalii

Modelul de productie BMW 5-Series Gran Turismo este gata si acestea sunt primele imagini si detalii oficiale. Nu foarte multe schimbari fata de conceptul care a fost prezentat ls Salonul Auto de la Geneva si unii il considera cel mai ciudat model dezvoltat de BMW pana acum. De ce? Pentru ca nu e chiar un Gran Turismo, sau cel putin nu in sensul in care este cunoscut un Gran Turismo.

Sedan, station wagon, coupe, MPV, SUV. Din toate acestea a imprumutat cate putin. Da…stiu, cand spui aceste lucruri suna tare bine, dar cand vezi rezultatul primele cuvinte care-ti vin in minte sunt “ma asteptam la altceva”.

Atat interiorul cat si exteriorul masinii sunt puternic influentate de Seria 7, dar cu un aspect putin mai sportiv. Portierelor le lipsesc frame-urile pentru geamuri, hatch-ul spate iti da posibilitatea sa-l deschizi fie integral, fie partial, in functie de nevoile de moment, scunele spate sunt reglabile (hai sa consideram acest lucru un plus). Una din modificarile fata de concept, ar fi standardul care vine cu 5 locuri, dar se poate opta si pentru varianta cu scaune individuale la partea din spate. Noul BMW 5-Series GT masoara 4.998 mm lungime, 1.901 mm latime, 1.559 inaltime si un ampatament de 3.070 mm.

Pentru moment singurele motorizari disponibile sunt doua benzina, adica twin-turbo 3.0 litri cu 306 CP pentru 535i GT si V8 twin-turbo de 4.4 litri si 408 CP pentru versiunea 550i GT, cat si un turbo diesel 3.0 litri de 235 CP pentru versiunea 530d GT. Performantele ar fi urmatoarele: 535i GT 0-100 km/h 6.5 secunde, 550i GT 0-100 km/h 5.5 secunde si 530d GT 0-100 km/h 6.9 secunde.

Cei care vor sa vada modelul in realitate si au aceasta ocazie, o vor putea face la Salonul Auto de la Frankfurt in luna Septembrie. Pe de alta parte, cei care vor sa-si cumpere GT-ul o vor putea face probabil incepand din iarna.

Sursa BMW

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “BMW Seria 5 Gran Turismo versiunea de productie – Imagini si detalii

Comments are closed.