Mercedes-Benz F-Cell Roadster a parcurs aceeaşi rută pe care a mers şi Bertha Benz

Câţi dintre voi ştiau că prima persoană care a condus un automobil pe distanţă lungă a fost o femeie? Şi nu orice femeie, ci chiar Bertha Benz, soţia lui Karl Benz, care pe 5 August 1888, fără ca soţul ei să ştie ceva, s-a urcat impreună cu cei doi copii ai lor, Richard şi Eugen, în abia terminatul Benz Motorwagen şi a parcurs distanţa de aproximativ 106 km intre Mannheim şi Pforzheim.

Drumul a fost unul cu peripeţii: Bertha a trebuit să găsească pe această distanţă benzină sau un combustibil similar, un fierar a trebuit sa-i repare lanţul care cedase intr-un loc, garniturile de ferodou au trebuit schimbate, Bertha folosind la un moment dat chiar una din agrafele sale de păr pentru a desfunda conducta de alimentare. La Pforzheim a ajuns seara, iar drumul înapoi l-a facut a doua zi.

De ce v-am spus toată povestea? Pentru că Mercedes a anunţat intr-o declaraţie de presă ca tocmai au refăcut oarecum acelaşi traseu cu noul Mercedes-Benz F-Cell Roadster. Nu e chiar acelaşi traseu. De fapt nu e nici jumatate din traseul real facut de Bertha Benz, linia de finish fiind în dreptul unei farmacii unde se spune că Bertha a oprit pentru a alimenta. Şi nimeni nu înţelege de ce oficialii Mercedes s-au lăudat în primă fază că traseul este acelaşi, cand de fapt ei abia dacă au acoperit jumătate din distanţă.

Ok, nu mai contează. Important este că traseul a fost foarte bine ales pentru prezentarea lui F-Cell Roadster. Vă reamintesc faptul că modelul beneficiază de un sistem de 1.2 kW, cu o autonomie de 350 km şi de o viteza maximă de 25 km/h.

Mai multe imagini în continuare

Author: Sorin Grumazescu