Cadillac Converj intra in productie?

Cei de la Motor Trend sustin ca o sursa sigura, le-a indicat faptul ca noul Cadillac Converj Concept va intra in productie ca model pentru 2012. Acesta a fost vazut pentru prima oara la Salonul Auto de la Detroit, fiind o surpriza pentru toata lumea datorita amestecului de Cadillac cu un tren de rulare hibrid-electric de la Chevy Volt. Tot aceasta sursa, a declarat ca modelul va fi un adevarat coupe si nu unul in patru portiere. Si acoperisul, dar si garda la sol vor fi mai inalte si asta datorita platformei bazate pe Volt.

Trenul de rulare va beneficia de baterii litiu-ion de 16 kWh, baterii ce vor putea fi reincarcate de la motorul in 4 cilndri de 1.4 litri, dupa ce vehiculul va fi parcurs autonomia de 64 km de care este capabil (exclusiv electic). Cu siguranta acesta va primi si modificari din partea celor de la General Motors pentru a se diferentia de Volt, dar nimeni nu poate spune pentru moment catre ce se vor indrepta aceste modificari: baterii mai mari sau catre performante mai bune?

Desi cei de la General Motors neaga faptul ca modelul Converj va intra in productie, ar exista cateva lucruri de care cu siguranta ar fi interesati: primul si poate cel mai important din toate ar fi ca ar ajuta compania sa-si recapete banii cheltuiti pe dezvoltarea tehnologiei Volt, de vreme ce Cadillac s-ar vinde ca si model premium fata de Chevrolet, Opel sau Vauxhall. Un alt motiv ar fi ca masina s-ar dovedi folositoare ca si instrument de piata pentru administratia Obama care “trage” cat se poate de mult de masinile”verzi”, mai ales de cand GM primeste “ajutoare”.

Sursa MotorTrend via Worldcarfans

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu