Jeep Grand Cherokee 2011 a fost dezvaluit

Jeep a dezvaluit oficial noul Grand Cherokee 2011 pe care-l prezinta la Salonul Auto de la New York. Noul model este detinatorul unui ampatament de 2910 mm si este cu 130 mm mai lung decat generatia anterioara. Asta se traduce in mai mult spatiu pentru pasagerii din spate. Odata cu spatiul interior, s-a modificat si gradul de deschidere al portierelor pentru un acces mai usor in cabina.

Pentru piata nord americana sunt oferite doua motorizari: un propulsor V6 Pentastar de 3.6 litri ce dezvolta 280 CP si 353 Nm si unul V8 HEMI de 5.7 litri, ce dezvolta 360 CP si 520 Nm. Pentru celelalte piete se va putea opta si pentru un motor diesel, dar despre acesta nu exista inca vreo informatie oficiala.

Traditia Jeep in materie de performante nu se dezminte nici de aceasta data, si ofera trei versiuni FWD un sistem Selec-Terrain asemanator cu cel Land Rover, cu 5 moduri diferite de rulare: Sand/Mud, Sport, Auto, Snow si Rock. A mai fost adaugata si o suspensie Quadra-Lift air, care fie ridica garda, fie o coboara, in functie de terenul pe care este folosita masina.

La interior au fost folosite materiale de cea mai buna calitate si un design imbunatatit. In timp ce plasticul argintiu de pe consola centrala parca nu s-ar potrivi, restul interiorului e chiar placut. Pe langa toate acestea mai putem mentiona cateva lucruri incalzite (adica volanul incalzit, scaunele incalzite, dar si ventilate, tetierele incalzite) si suportul lombar, senzori de ploaie si multe-multe altele.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu