La numai 26 de ani, Alga Zaharescu lucreaza pentru FIAT

Inca un roman cu care ne putem lauda. In afara mizeriilor legate de romani despre care scriu italienii in ultima perioada, cred ca ar trebui sa gaseasca spatiu in presa scrisa sau vizuala si pentru asa ceva.

Ea este Alga Zaharescu. S-a nascut la Roman pe 29 Mai 1982 si dupa scoala generala, a absolvit Liceul de Arta din Piatra Neamt. Dupa ce a terminat liceul, asta intamplandu-se acum 8 ani, de ce nu s-ar inscrie ea la Istituto Europeo di Design (Institutul European de Design) din Torino, sectia Trasportation Design Car Design, aici fiind si singura fata din grupa. Si bine a facut ca s-a inscris.

IED este o scoala privata din Italia, de unde foarte multi absolventi ajung pana la urma sa lucreze pentru FIAT. La fel s-a intamplat si cu Alga, care la numai 26 de ani lucreaza pentru constructorul italian. Si daca nu ati stiut pana acum, Alga Zaharescu si-a pus “semnatura” alaturi de alti designeri de la Fiat pe utilitarul Fiat Fiorino.

Alga nu a lucrat de la inceput pentru Fiat, fiind remarcata si angaqjata ulterior. Acum lucreaza in cadrul departamentului specializat in interioare masini. “Este o senzatie placuta pentru mine sa vad masina pe strada si sa spun ca am participat la crearea ei. Este o mare realizare, mai ales ca sunt la inceputul carierei si mai am multe de invatat.” a spus designer-ul.

Trebuie sa mai stiti ca Alga Zaharescu a avut o multitudine de expozitii personale si de grup in perioada 1997 – 2008, aici amintind ‘Al Torazzo’ Vilarbasse – Torino sau Castello di Moncucco Torinese in 2001. Expozitiile nu au fost totul. Alga a fost premiata in decursul timpului si premiile nu au fost putine: Concursul National de Icoane in 1995 si 1996 unde a luat locul II respectiv I, Concursul de pictura “Calistrat Hogas” in ’97 unde a luat premiul intai si International Art Collegium (Belgia – medalia de argint) si din nou Concursul National de Icoane 1998 unde a luat premiul intai.

Dupa Fiorino, urmatorul model pe care designer-ul nostru isi va pune amprenta este inlocuitorul lui Multipla. Si chiar astept sa vad rezultatele.

Alga?! Toate lucrurile bune la tine sa fie si felicitari pentru ce ai realizat si unde ai ajuns. Bravo!
(Thanks for the tip O)

Sursa Adevarul.ro si Aripa.eu

Author: Sorin Grumazescu