Kia Sorento 2010 a fost dezvaluit

Kia a dezvaluit cea de a doua generatie de Sorento la deschiderea Salonului Auto de la Seul in Coreea. Noul model are cate ceva din conceptul KND-4 si este mai mare decat predecesorul sau, numarul de pasageri pe care-l poate primi la interior urcand pana la sapte.

Automat, daca numarul de locuri s-a marit, masina in sine s-a marit, noul Sorento masurand 4.700 mm lungime. Kia sustine ca spatiul pentru picioare a crescut si el cu 102 mm, ajungand acum la 795 mm, in timp ce spatiul destinat bagajelor a crescut cu 15 procente.

In functie de piata de desfacere, noul Sorento vine cu inchidere centralizata, buton “engine start”, camera pentru marsarier, navigatie, plafon panoramic transparent, sistem audio cu 6, 8, sau 10 difuzoare, MP3 si conexiune iPod.

Motoarele oferite de Kia Sorento sunt in numar de patru. In Coreea, clientii vor putea alege fie un motor V6 de 2.7 litri GPL ce dezvolta 165 CP si 244 Nm, fie unul Theta II de 2.4 in patru cilindri benzina ce urca pana la 175 CP si 225 Nm, sau un 2.2 litri diesel in patru cilindri ce dezvolta 197 CP si 435 Nm.

Alaturi de cel de 2.4 litri benzina, pentru piata nord americana, Kia a pregatit si un motor V6 de 3.5 litri ce “stoarce” pana la 277 CP si 335 Nm. In functie de motorizarea detinuta, Sorento va fi echipat cu transmisii manuale sau automate in cinci sau sase rapoarte. La fel, se poate alege intre sistemul 2WD sau 4WD, ultimul fiind capabil sa traga rulote sau bene de pana la 2.500 kg.

“In ciuda situatiei economice nesigure din ultima perioada, suntem convinsi ca noul Sorento va avea un cuvant de spus pe piata CUV-urilor, ajungand anual la un numar de 140.000 de unitati vandute.” a declarat Hyoung-Keun Lee, Senior Executive VP al International Business Division Kia Motors Corporation.

Vanzarile noului Kia Sorento vor incepe cel mai probabil spre sfarsitul anului.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Kia Sorento 2010 a fost dezvaluit

Comments are closed.