Rick Wagoner a parasit scaunul CEO General Motors

Cand Presedintele Obama spunea saptamana trecuta ca cere din partea GM si Chrysler sa vina cu ceva schimbari, chiar vorbea serios. Casa Alba a anuntat ca Obama i-a cerut lui Rick Wagoner, CEO General Motors, sa isi dea demisia, lucru care s-a si intamplat.

Dupa plecarea acestuia, administratia Obama spune ca va dezvalui si noile planuri pentru a ajuta GM si Chrysler, planuri ce au la baza recomandarile facute de catre “Presidential Task Force on the Auto Industry”.

Un lucru e clar: administratia da o perioada de gratie de 60 respectiv 30 de zile, celor de la General Motors si celor de la Chrysler. In acest timp cei de la GM trebuie sa dovedeasca cat de viabila poate fi compania, iar cei de la Chrysler trebuie sa definitiveze alianta cu Fiat si absolut tot ce implica acest lucru. Pare destul de greu de realizat acest lucru, dar cand iti “arde maseaua”, eu spun ca nimic nu ar trebui sa-ti mai stea in cale.

Rick Wagoner lucreaza in General Motors din 1977, si de 8 ani este Directorul General al companiei. Incepand de ieri, noul CEO (Chief Executive Officer) GM este Fritz Henderson, angajat GM din 1984, director de exploatare din 2008 si fost director financiar in cadrul companiei.

Author: Sorin Grumazescu