Volkswagen Golf GTD a fost dezvaluit

Surpriza. Noul VW Golf GTD a fost dezvaluit. Partea frontala a acestuia seamana foarte bine cu cea de la GTI, cu exceptia marginii grilei, care la GTD este cromata. O alta diferenta este spatele unde o sa observati tevi de evacuare duble asemanatoare cu Golf V GTI in locul uneia singure pe fiecare parte. Difuzorul spate este si el prezent, alaturi de jantele de aliaj de 17 inch.

Motorul este unul turbo diesel de 2.0 litri. Acesta dezvolta 170 CP si 350 Nm la 1.750 – 2.500 rpm. Cu ajutorul acestui propulsor noul GTD reuseste un sprint intre 0 si 100 km/h de 8.1 secunde si o viteza maxima 222 km/h. Cu un consum de 5.3 litri la 100 de kilometri, emsiile de CO2 ajung pana la 139 g/km.

Si interiorul este la fel de sportiv ca si cel de la GTI. Volanul este unul sport in trei spite, scaunele sunt la fel de sport si optional se poate monta un sistem de navigatie. Se mai poate alege intre o cutie manuala in sase rapoarte sau una DSG tot in sase trepte.

Noul Volkswagen Golf GTD a fost dezvaluit la AMI (Auto Mobil International) in Leipzig, vanzarile urmand a incepe in luna Mai a acestui an.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Volkswagen Golf GTD a fost dezvaluit

Comments are closed.