Tesla Model S – Imagini si detalii oficiale

Noul plug-in sedan Tesla Model S a fost dezvaluit saptamana trecuta la Los Angeles. Surprinzator, sedanul poate gazdui pana la 7 pasageri (nu stiu care ar fi interesul, ca doar nu-i autobuz), “alearga” pana la 100 km/h in aproximativ 5.6 secunde si are o autonomie de 180 km la o singura incarcare. Primele livrari sunt asteptate pe piata nord americana si Europa in 2011, in SUA pretul de baza fiind de 57.400 $.

Pe noul model s-au adunat influente de la mai multe masini. Se vad “urme” de Jaguar XF, dar si de Maserati GranTurismo la partea din fata. Se situeaza undeva intre BMW 5 si Seria 7 (masoara 4.978 mm) si in interior este destul loc pentru cei 5 pasageri, dar si pentru inca doi copii, prin intermediul a doua scaune rabatabile aflate la partea din spate. Chiar si asa, capacitatea de depozitare a bagajelor nu scade foarte mult, deoarece exista cel de al doilea portbagaj aflat sub capota.

Tesla Model S vine cu un drivetrain electric ce contine (normal) un motor electric si un set de baterii litiu-ion. Viteza maxima la care poate ajunge este de 193 km/h, modelul venind in trei versiuni de dotare in ceea ce priveste autonomia, oferind fie 257, fie 370, fie 483 de kilometri cu o singura incarcare. Bateriile pot fi incarcate de la prize de 120, 240, sau de 480 V in doar 45 de minute.

Chiar daca primele livrari se vor face incepand cu 2011, deja se pot face comenzi pentru noul model. Tesla sustine ca va imbogati gama Model S cu versiuni Sport si AWD.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

4 thoughts on “Tesla Model S – Imagini si detalii oficiale

Comments are closed.