VW Golf VI GTI 2010 – Noi imagini si detalii cu versiunea de productie

Asteptarea pentru cea de a sasea generatie Volkswagen Golf GTI a cam luat sfarsit si noul model e gata sa-si faca intrarea la inceput pe piata din Germania, urmand ca spre sfarsitul lui Aprilie sa intre in toata Europa. In piata nord Americana si in Asia modelul isi va face intrarea spre sfarsitul verii. Dupa cum se vede si din imaginile de mai jos, foarte multe schimbari fata de conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris in 2008 nu s-a schimbat. Acesta are un motor de 2.0 litri TSI ce dezvolta 210 CP la 5.300-6.200 rpm si un cuplu de 280 Nm intre 1.700 si 5.200 rpm.

Chiar daca datele te duc cu gandul la propulsorul de pe VW GTI V, cel de 200 CP, constructorul german spune ca TSI-ul face parte din generatia EA888, propulsoare a caror origine este in versiunea 230-PS. Acesta beneficiaza de noi componente cum ar fi pistoanele modificate, pompa de ulei, un nou vacuum si altele.

Ca si modelul precedent, noul GTI va avea in standard o cutie manuala in sase rapoarte si optional una DSG sase rapoarte dublu ambreiaj. Tot cei de la VW ne spun ca aproximativ 30 de procente din viitorii cumparatori vor opta pentru cutia DSG.

Dotat cu transmisia manuala, modelul ajunge de la 0 la 100 km/h in 6.9 secunde, in timp ce viteza maxima va fi de 240 km/h. Consumul ajunge la 7.3 litri/100 km pentru versiunea cu transmisia manuala si la 7.4 litri cu DSG. La fel ca si generatia precedenta GTI, acesta va fi disponibil fie in versiunea cu trei usi, fie in varianta hatchback cu 5 usi.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “VW Golf VI GTI 2010 – Noi imagini si detalii cu versiunea de productie

Comments are closed.