Audi R15 TDI castigator la Sebring

Audi a castigat Cursa de 12 ore de la Sebring, cu noul lor R15 TDI. Normal. Nici nu ma asteptam la altceva. Astfel cele doua modele Audi R15 TDI ale echipei Audi Sport Team Joest, prima pilotata de Dindo Capello din Italia, Tom Krisentsen din Danemarca si Allan McNish din Scotia, iar cea de a doua de Mike Rockenfeller, Lucas Luhr si Marco Werner, au terminat ambele pe podium, prima pe locul 1 cu 383 tururi, cea de a doua pe locul 3 cu 381 tururi.

Cursa nu a fost una tocmai usoara, Audi fiind foarte aproape de cele doua modele Peugeot 908 diesel, in timpul cursei prima pozitie fiind schimbata de cateva ori pana la final. Diferenta dintre Audi si Peugeot a fost de 22.279 secunde, acoperind un total de 2.267 km.

In luna Iunie, in cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans, Audi va veni cu trei masini R15 TDI si deja este considerat favorit.

Putin mai jos aveti si “lupta” dintre Alan McNish (Audi R15 TDI) si Franck Montagny (Peugeot 908 HDI) pentru ocuparea primei pozitii, lupta ce avea loc cam la 7 ore de la inceperea cursei.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu