VW Golf VI a primit 5 stele la testele EuroNCAP

S-au incheiat evaluarile pentru noul Volkswagen Golf VI la EuroNCAP. Surpriza sau nu, dintre toate masinile care au fost testate, acesta a obtinut numarul maxim de stele, adica cinci. Noul Golf a fost testat dupa noile reglementari EuroNCAP 2009 in care pe langa impactul frontal, cel lateral si protectia pietonilor, se mai acorda stele si pentru alte categorii. Intre acestea amintim protectia adultilor la interior si protectia copiilor la interior.

Pana acum sisteme de siguranta cum ar fi ESP-ul nu erau luate in calcul in cadrul testelor. In urma modificarilor noului regulament, acestea sunt luate in consideratie. Oficialii au mai adaugat si impactul la partea din spate a masinii care informeaza asupra gradului de accidentare a coloanei vertebrale. Noul Golf VI beneficiaza de un sistem numit WOKS (Whiplash-optimised head restraints), care protejeaza exact pentru acest gen de accident.

Lansat in luna Septembrie 2008, noul Golf VI poate primi sisteme de siguranta cum ar fi ESP (pe standard) , sapte airbag-uri (tot pe standard), automatic distance control, park assist, controlul adaptiv al sasiului si camera video retrovizoare. Ca si motorizare gasim un 1.6 litri benzina de 102 CP si un turbo diesel de 2.0 litri si 140 CP.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu